#SwiftiesForPalestine: Η Taylor Swift καλείται να πάρει θέση για τη σύγκρουση στη Γάζα

Η σούπερ σταρ έχει χάσει πάνω από 200.000 ακόλουθους στα ΜΚΔ.

Article featured image
Article featured image

Μετά από την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην πόλη Ράφα της Γάζας και τη δεύτερη αεροπορική επιδρομή αυτή την εβδομάδα, τα hashtags #AllEyesOnRafah και #SwiftiesFor Palestine έχουν γίνει viral στην πλατφόρμα X. Τώρα, η διάσημη τραγουδίστρια Taylor Swift καλείται από τους θαυμαστές της να σπάσει τη σιωπή της για τη Γάζα.

Εν μέσω της συνεχιζόμενης περιοδείας The Eras Tour και του κινήματος «Blockout 2024»- το κίνημα που στοχεύει να μπλοκάρει τους λογαριασμούς των διασημοτήτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που παραμένουν σιωπηλοί για τον πόλεμο στη Γάζα- η παγκόσμια σούπερ σταρ Taylor Swift κρίνεται για την ουδέτερή της στάση.

Το κίνημα «#SwiftiesForPalestine» διαδίδεται ταχύτατα στις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με τους θαυμαστές να παροτρύνουν τη Swift να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα της για να μιλήσει ενάντια στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Γάζα.

Αφορμή αποτελούν πολλοί καλλιτέχνες και διασημότητες που μίλησαν για την ανθρωπιστική κρίση, ενώ πολλοί αντιμετωπίζουν κριτική για τη σιωπή τους. Σε αυτή την κατηγορία συμπεριλαμβάνονται και ο Drake, ο Justin Bieber, η Beyoncé, η Nicki Minaj, ο Dwayne Johnson και η Kylie Jenner. Μάλιστα, διάφοροι λογαριασμοί αφιερώθηκαν στο κίνημα «Blockout 2024» συντάσσοντας λίστες με διασημότητες που μπλοκάρονται από ακτιβιστές.

Σύμφωνα με αναφορές, η Swift έχει χάσει πάνω από 200.000 ακόλουθους σε διάφορους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων εξαιτίας αυτής της αντίδρασης.



Μερικοί από τους θαυμαστές της Swift αισθάνονται απογοητευμένοι για το γεγονός ότι το είδωλό τους δεν έχει μιλήσει, παρά το γεγονός ότι αρκετές διασημότητες, όπως η Ariana Grande και η Gigi Hadid, πρόσθεσαν τα ονόματά τους σε μια επιστολή Artists for Ceasefire που απευθυνόταν στον Joe Biden πέρυσι.

Η Dua Lipa είναι μια άλλη διασημότητα που έχει μιλήσει για τη σύγκρουση, μοιράζοντας πρόσφατα και σχολιάζοντας την εικόνα «All Eyes On Rafah», υποστηρίζοντας τον τερματισμό της συνεχιζόμενης γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ.

«Αυτό αφορά ζωές και τη δικαιοσύνη – αν μπορεί να παρακινήσει όλους μας να ψηφίσουμε, έχει τη δύναμη να μιλήσει για την αδικία», εξέφρασε ένας χρήστης του TikTok που υποστηρίζει τον αποκλεισμό και την κατάργηση της παρακολούθησης της Swift.

«Taylor πες κάτι σε παρακαλώ. Η σιωπή σου μας πληγώνει. Χρειαζόμαστε να σταθείς στο πλευρό της Παλαιστίνης και να καταδικάσεις την ισραηλινή κατοχή και επιθετικότητα», σχολίασε ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος δημοσίευσε: «Αγαπώ την Taylor, αλλά πρέπει να τα πάει καλύτερα. Δεν μπορεί απλώς να αγνοήσει τι συμβαίνει στην Παλαιστίνη. Δεν είναι πολιτικό, είναι ανθρωπιστικό».

«[Taylor Swift], σε καλούμε να μιλήσεις ΤΩΡΑ», ανάρτησε άλλος χρήστης. «Να κάνεις δωρεά σε παλαιστινιακές οικογένειες που φεύγουν από τους βομβαρδισμούς στη Γάζα ΤΩΡΑ. Για να ευαισθητοποιήσουμε για τη σφαγή στη Ράφα ΤΩΡΑ».

Ελλείψει επίσημου σχολίου, ορισμένοι Swifties χρησιμοποιούν την περιοδεία Eras της τραγουδίστριας στην Ευρώπη ως πλατφόρμα για να ευαισθητοποιήσουν σχετικά με τη σύγκρουση στη Γάζα. Για παράδειγμα, ζωγραφίζουν πάνω στα χέρια τους καρπούζια -το φρούτο που συνδέεται με τον παλαιστινιακό ακτιβισμό.



Αυτοί οι θαυμαστές ενθαρρύνουν, επίσης, τα βραχιόλια φιλίας που ανταλλάσσονται - βασικό στοιχείο στις συναυλίες της Swift - να φέρουν μηνύματα υποστήριξης για την Παλαιστίνη.



ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ