Οι αδελφές-supermodels Bella και Gigi Hadid δωρίζουν 1 εκατομμύριο δολάρια σε οργανώσεις παροχής βοήθειας στην Παλαιστίνη

Tα χρήματα έχουν δεσμευτεί για ισότιμη κατανομή μεταξύ τεσσάρων ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Article featured image
Article featured image

Οι αδερφές και supermodels Bella και Gigi Hadid δώρισαν 1 εκατομμύριο δολάρια για να στηρίξουν τις προσπάθειες βοήθειας των Παλαιστινίων.

Ένας εκπρόσωπος της Bella Hadid είπε ότι τα χρήματα έχουν δεσμευτεί για ισότιμη κατανομή μεταξύ τεσσάρων ανθρωπιστικών οργανώσεων που επικεντρώνονται σε παιδιά και οικογένειες που έχουν πληγεί από τη σύγκρουση στη Γάζα.

Οι αδερφές, των οποίων ο πατέρας είναι ο Παλαιστίνιος μεγιστάνας της ιδιοκτησίας ακινήτων Mohamed Anwar Hadid, έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στους ανθρώπους της Γάζας που επλήγησαν κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Σε μια ανάρτηση της στο Instagram τον Μάιο, η Bella είπε ότι «είναι συντετριμμένη από την απώλεια του παλαιστινιακού λαού και την έλλειψη ενσυναίσθησης που προέρχεται από τα κυβερνητικά συστήματα παγκοσμίως».

Οι δωρεές έρχονται μετά από μια σειρά φωτογραφιών του μοντέλου στο Φεστιβάλ των Καννών τον περασμένο μήνα που την παρουσίασαν με ένα ερυθρόλευκο φόρεμα από παραδοσιακό αραβικό ύφασμα που συνδέεται με την παλαιστινιακή κουλτούρα.

Έγραψε ότι ήταν «ένας όμορφος τρόπος να αναπαραστήσουμε την ιστορία, τον κόπο της αγάπης, την ανθεκτικότητα και, το πιο σημαντικό, την τέχνη του ιστορικού παλαιστινιακού κεντήματος».



Οι τέσσερις οργανώσεις που θα λάβουν τις δωρεές από τα μοντέλα είναι η Heal Palestine, το Palestine Children Relief Fund, η World Central Kitchen και το United Nations Relief and Works Agency. Οι οργανώσεις υποστηρίζουν την ανθρωπιστική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων προγραμμάτων διατροφής και ιατρικής, βοηθούν εκτοπισμένες οικογένειες και παρέχουν ψυχολογικές υπηρεσίες εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προέτρεψε την Παρασκευή τη Χαμάς να αποδεχθεί μια νέα ισραηλινή πρόταση για τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Γάζα, λέγοντας ότι «ήρθε η ώρα να τελειώσει αυτός ο πόλεμος».

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, περισσότεροι από 36.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από την αρχή του πολέμου, με τους περισσότερους να είναι γυναίκες και παιδιά.




Με πληροφορίες από BBC

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ