Τριπλή γυναικοκτονία στο ΗΒ: Άνδρας σκότωσε με βαλλίστρα τη σύζυγο και τις δύο κόρες παρουσιαστή του BBC

Ο δράστης φέρεται να έδεσε τις τρεις γυναίκες πριν τις εκτελέσει με τη βαλλίστρα.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική Φωτογραφία: Ο παρουσιαστής μαζί με τη σύζυγό του


Aντιμέτωποι με ένα άγριο έγκλημα ήρθαν οι αστυνομικοί που εκλήθησαν το βράδυ της Τρίτης στο σπίτι γνωστού εκφωνητή του ραδιοφωνικού σταθμού του BBC, του σχολιαστή ιπποδρομιών Τζον Χαντ, στην περιοχή Μπάσεϊ, στο Χερτφορντσάιρ της Αγγλίας.

Η σύζυγος και οι δύο του κόρες, ηλικίας 61 ετών, 25 και 28 ετών αντίστοιχα, βρέθηκαν «πολύ σοβαρά τραυματισμένες» και κατέληξαν λίγο μετά.

88278358-df46-4af9-b1f0-16a24ca0d14a.jpg



Η εφημερίδα Guardian εκτιμά ότι ένα από τα θύματα τηλεφώνησε στην άμεση δράση και ειδοποίησε την αστυνομία για το περιστατικό πριν ο δράστης τραπεί σε φυγή.

Ύποπτος για το έγκλημα θεωρείται από τις αστυνομικές αρχές ο Κάιλ Κλίφορντ, ένας άνδρας ηλικίας 26 ετών, ο οποίος διατηρούσε στο παρελθόν δεσμό με την 25χρονη κόρη του παρουσιαστή του BBC.

bbcpresenter.png
Ο φερόμενος δολοφόνος.



Έπειτα από ανθρωποκυνηγητό ο ύποπτος εντοπίστηκε χθες από αστυνομικούς στο βόρειο Λονδίνο. Άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας εντόπισαν τον καταζητούμενο σε νεκροταφείο του Ένφιλντ και αφού απέκλεισαν τη γύρω περιοχή, τον συνέλαβαν. Η αστυνομία δήλωσε ότι βρέθηκε τραυματισμένος και ότι δεν έπεσαν πυροβολισμοί από τους αστυνομικούς. Όπως μεταδίδει το BBC o φερόμενος δολοφόνος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι οι τρεις γυναίκες ήταν δεμένες πριν χτυπηθούν σε μια «στοχευμένη επίθεση» που μπορεί να περιλάμβανε και «άλλα όπλα».

Ο Κλίφορντ πιστεύεται ότι υπηρέτησε στον βρετανικό στρατό για ένα χρόνο, ανέφεραν πηγές στον Guardian.

bbcpresenter3.png
Λουλούδια έξω από το σπίτι όπου έγινε η τριπλή γυναικοκτονία.



Η υπουργός Εσωτερικών Ιβέτ Κούπερ χαρακτήρισε, σε ανάρτησή της στο Χ, αυτήν την επίθεση «βαθιά σοκαριστική». Μετά το χθεσινό έγκλημα εξετάζει επειγόντως τα ευρήματα μιας αναθεώρησης του Υπουργείου Εσωτερικών που ξεκίνησε το 2021 για να δει εάν χρειάζεται να εισαχθούν αυστηρότεροι νόμοι για το τόξο.

Η κατοχή μιας βαλλίστρας δεν απαιτεί την έκδοση συγκεκριμένης άδειας στη Βρετανία, όμως είναι παράνομο να μεταφέρει κανείς ένα τέτοιο όπλο δημοσίως, χωρίς κάποιο λογικό κίνητρο.

Τον Μάρτιο, ένας άνδρας, ηλικίας 47 ετών, συνελήφθη, αφότου δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σε δύο διαφορετικές επιθέσεις με βαλλίστρα στη συνοικία Σόρεντιτς, στο Λονδίνο.

Το γνωστότερο περιστατικό, με την εμπλοκή μιας βαλλίστρας, παραμένει εκείνο με πρωταγωνιστή έναν άνδρα, τον Τζάσουαντ Σινγκ Τσάιλ, ο οποίος κατάφερε να εισέλθει στο κάστρο του Ουίνδσορ το 2021. Παραδέχθηκε πως ήθελε να σκοτώσει τη βασίλισσα Ελισάβετ και καταδικάστηκε τον περασμένο χρόνο σε κάθειρξη εννέα ετών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ