Ο Τραμπ επιστρέφει σε Facebook και Instagram

Άρση των περιορισμών στους λογαριασμούς του από την Meta.

Article featured image
Article featured image

Την άρση των περιορισμών στους λογαριασμούς του Ντόναλντ Τραμπ στο Facebook και το Instagram που είχαν επιβληθεί μετά την παρακίνηση του της εισβολής ακροδεξιών υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, στις 6 Ιανουαρίου 2021, ανακοίνωσε η Meta ενόψει αμερικανικών εκλογών.

H Meta είχε αναστείλει επ’ αόριστον τους λογαριασμούς του Τραμπ, αφού ο Ρεπουμπλικάνος με μία του ανάρτηση εξήρε τους υποστηρικτές του σε βίαιες πράξεις.

Τον Μάρτιο του 2023 η Meta αποκατέστησε τους λογαριασμούς του. Ωστόσο, είχε επισημάνει ότι θα παρακολουθεί τις αναρτήσεις του Τραμπ για ενδεχόμενες νέες παραβιάσεις των κανόνων της εταιρείας, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν εκ νέου στην αναστολή του.

«Εξετάζοντας την ευθύνη μας να επιτρέπουμε την πολιτική έκφραση, πιστεύουμε ότι ο αμερικανικός λαός θα πρέπει να είναι σε θέση να ακούει τους υποψήφιους για τη προεδρία από την ίδια βάση», επισήμανε η Meta.

Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ μέχρι τώρα επικοινωνούσε με τους υποστηρικτές του πρωτίστως μέσω του Truth Social, μια πλατφόρμα που δημιούργησε ο ίδιος, η οποία ωστόσο δεν έχει καταφέρει να κερδίσει το ευρύ κοινό.

Στον λογαριασμό του στο Facebook, τον οποίο ακολουθούν 34 εκατ. χρήστες, συνήθως αναδημοσιεύει αναρτήσεις από το Truth Social, αναρτά προσκλήσεις σε προεκλογικές συγκεντρώσεις, βίντεο της εκστρατείας του και memes κυρίως για να επιτεθεί στον Δημοκρατικό αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν.



ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ