Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και πρωθυπουργός Μητσοτάκης ανάμεσα στους ηγέτες που καταδικάζουν την επίθεση στον Τραμπ

«Η πολιτική βία δεν έχει θέση στις δημοκρατικές κοινωνίες».

Article featured image
Article featured image

Την επίθεση εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασαν με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ηγέτες και αξιωματούχοι από όλο τον κόσμο - μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου και ο αντίπαλός τους στις εκλογές Τζο Μπάιντεν.

Παράλληλα, την επίθεση καταδίκασαν με αναρτήσεις του στην πλατφόρμα X ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας.

O πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρει ότι είναι ανακουφισμένος επειδή ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ασφαλής και στέλνει τις καλύτερες του ευχές σε αυτόν και την οικογένειά του. Η βία με πολιτικά κίνητρα πρέπει πάντα να καταδικάζεται αυστηρά και δεν έχει θέση στις δημοκρατικές κοινωνίες, επισήμανε.



Ακόμη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εύχεται πλήρη και ταχεία ανάρρωση στον Ντόναλντ Τραμπ και επισημαίνει ότι η πολιτική βία είναι απαράδεκτη στις δημοκρατικές κοινωνίες. Εκφράζει επίσης θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των παρευρισκομένων που έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν στην επίθεση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ