Ο Jeison φοράει 70 νούμερο παπούτσι και όταν έχει πονοκέφαλο είναι επειδή το σώμα του μεγαλώνει κι άλλο

Η ιδιαίτερη ιστορία του.

Article featured image
Article featured image

Κάθε φορά που ο Jeison Rodríguez έχει πονοκέφαλο, ξέρει ότι είναι επειδή το σώμα του αναπτύσσεται κι άλλο. Πλέον, το να μην μπορεί να βρει παπούτσια στο νούμερό του ή να πρέπει να σκύβει κάθε φορά που περνά από μία πόρτα δεν αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα για εκείνον. Έχει πολύ πιο σοβαρά θέματα να αντιμετωπίσει: Ο Rodríguez πάσχει από γιγαντισμό, δηλαδή η υπόφυσή του παράγει υπερβολικά πολλή ποσότητα αυξητικής ορμόνης.

Η θεραπεία για τον έλεγχο της χρόνιας ενδοκρινολογικής ασθένειάς του κοστίζει πολλές χιλιάδες δολάρια, όμως, όταν δεν τη λαμβάνει, υποφέρει από πονοκεφάλους και σπασμούς που τον κάνουν να χάνει τη μνήμη του, ενώ δυσκολεύεται να σταθεί και να περπατήσει εξαιτίας της ασταμάτητης ανάπτυξης του σώματός του.

rodriguez3.png



Τα παιδικά χρόνια και το bullying

Ο Rodríguez άρχισε να νιώθει τους πρώτους πόνους στα οκτώ του, ενώ δύο χρόνια αργότερα ξεκίνησε η ραγδαία ανάπτυξή του: Μέχρι τα 12, όταν διαγνώσθηκε με την ασθένεια, ήταν ήδη ψηλότερος από τη μητέρα του και φορούσε παπούτσι νούμερο 50.

Στο σχολείο, είχε πέσει πολλές φορές θύμα εκφοβισμού από τους συμμαθητές του, που τον αποκαλούσαν «φρικιό» και «μεγαλοπόδαρο». Ο γίγαντας από τη Βενεζουέλα αποπειράθηκε, μάλιστα, να δώσει τέλος στη ζωή του τρεις φορές, καταρρακωμένος από τη βία και την απόρριψη που δεχόταν.

Η σχέση με το σώμα του, ωστόσο, άλλαξε το 2016, όταν ήταν 20 ετών: Μπήκε στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες ως ο άνθρωπος με τα μεγαλύτερα πόδια στον πλανήτη. Είναι επίσης ο ψηλότερος άνθρωπος στη Λατινική Αμερική, με ύψος 2,38 μέτρα.

rodriguez.png



Ο Robert Wadlow κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τον υψηλότερο άνθρωπο που έζησε ποτέ. Γεννήθηκε στο Ιλινόις το 1918 και έφτασε να έχει ύψος 2,72 μέτρα, εργάστηκε ως καλλιτέχνης σε τσίρκο και πέθανε σε ηλικία 22 ετών.

«Ο Wadlow είχε την ίδια πάθηση με εμένα. […] Υπάρχουν άνθρωποι που πάσχουν μόνο από γιγαντισμό και έχουν φυσιολογικά πόδια και άνθρωποι που έχουν ακρομεγαλία, που σημαίνει ότι έχουν χοντρά πρόσωπα, χέρια και πόδια όπως ο Shrek», εξηγεί ο Jeison αναφερόμενος στον χαρακτήρα της ταινίας κινουμένων σχεδίων της Disney.


Καριέρα influencer

Στη Βενεζουέλα, ο Rodríguez είναι ο μόνος άνθρωπος με αυτήν την πάθηση. Για ένα διάστημα, λάμβανε τα φάρμακα που χρειαζόταν μέσω του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης της χώρας. Στη συνέχεια, υπήρξε έλλειψη και έλαβε γενόσημα φάρμακα που τον έκαναν να αισθάνεται χειρότερα. Τώρα πληρώνει μόνος για τη θεραπεία του.

Παρά τα προβλήματα που δημιουργούνται από το ύψος του, ο Jeison έχει γίνει ένας εξαιρετικά δημοφιλής influencer. Στον λογαριασμό του @elpieguinnesoficial, ο Rodríguez έχει κάνει διαφημίσεις για καταστήματα τεχνολογικού εξοπλισμού, επιχειρήσεις τροφίμων και εταιρείες ασφαλείας: Σε ένα από τα βίντεο, ένας υπάλληλος καταστήματος σπρώχνει με μεγάλη δυσκολία μία τηλεόραση 50 ιντσών, την οποία στη συνέχεια σηκώνει ο Jeison σαν να είναι φάκελος.



Αναζητώντας το τέλειο παπούτσι

Ο Rodríguez μπήκε στο βιβλίο με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες καθώς έψαχνε για παπούτσια: Ένας ξάδελφος που ήθελε να τον βοηθήσει, επικοινώνησε με τον Georg Wessels, έναν Γερμανό κατασκευαστή ορθοπεδικών παπουτσιών, ο οποίος εδώ και 40 χρόνια δημιουργεί ειδικά παπούτσια για άτομα με ενδοκρινολογικές διαταραχές, σαν αυτή του Rodríguez.

Ο Wessels ήρθε στο Καράκας μεταφέροντας τρεις βαλίτσες με τρία ζευγάρια παπούτσια. Σε συνέντευξή έχει δηλώσει πως έχει προμηθεύσει με περισσότερα από 600 ζευγάρια παπούτσια τους φίλους του, «τους γίγαντες του κόσμου».



Πριν φορέσει τα γερμανικά δερμάτινα ορθοπεδικά παπούτσια – τα οποία στηρίζουν το σώμα του των 165 κιλών – ο Jeison περπατούσε με χειροποίητα σανδάλια από καουτσούκ και τζιν που δεν ήταν πολύ ανθεκτικά.

Για ένα διάστημα, μάλιστα, είχε σταματήσει να φοράει παπούτσια. Οι Γερμανοί υποδηματοποιοί τον έφεραν σε επαφή με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες και οργάνωσαν επίσης το πρώτο του ταξίδι εκτός Βενεζουέλας.

Το 2020 βρέθηκε στη Γαλλία για μια «συνάντηση των γιγάντων», όπου είχε την ευκαιρία να ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη. «Ο υποδηματοποιός με κάλεσε να περάσω χρόνο με τους γίγαντες, ώστε να νιώσω φυσιολογικός, με ανθρώπους μεγαλύτερους από εμένα».

Ο Rodríguez έχει πλέον μάνατζερ προκειμένου να συνεχίσει να εκμεταλλεύεται το μέγεθός του. Με αυτόν τον τρόπο βγάζει τα προς το ζην, αλλά είναι πάντα πρόθυμος να κάνει οποιαδήποτε μικροδουλειά για να πάρει έξτρα χρήματα που θα τον βοηθήσουν με τις θεραπείες του.

Με πληροφορίες από El Pais, pride.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ