Αστυνομικός έκανε σήμα σε αυτοκινούμενο όχημα που παρανομούσε

Τελικά δεν ήταν κανείς μέσα. Ουπς!

Article featured image
Article featured image

Ο αστυνομικός κάνει σήμα, σταματάει το αυτοκινούμενο όχημα μπροστά του, πλησιάζει στο παράθυρο του οδηγού και… δεν υπάρχει κανείς μέσα. Αυτά συμβαίνουν χιλιόμετρα μακριά από εδώ, στο Φοίνιξ της Αριζόνα.

Πριν περίπου ένα μήνα ένα περιπολικό σταμάτησε ένα αυτόνομο όχημα της Waymo, το οποίο είχε μπει στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας. Το όχημα πρόκειται για ένα ρομποτικό ταξί που εκτελεί διαδρομές χωρίς οδηγό. Εξαιτίας της σήμανσης των εργασιών που γίνονταν στην περιοχή που βρισκόταν φέρεται να πέρασε με κόκκινο και εν συνεχεία σταμάτησε σε ένα πάρκινγκ μετά από υπόδειξη αστυνομικού για τη διενέργεια τροχονομικού ελέγχου.

Ο αστυνομικός πλησίασε το όχημα το οποίο κατέβασε τα παράθυρά του και τον συνέδεσε με έναν εκπρόσωπο της εταιρείας. Στο ρομποταξί δεν υπήρχε κάποιος επιβάτης.

Το περιστατικό καταγράφηκε στην κάμερα σώματος που έφερε ο αστυνομικός που έκανε τον έλεγχο. Ακούγεται μάλιστα να λέει στην ομάδα υποστήριξης της Waymo ότι το αυτοκίνητο «μπήκε στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας, κάτι που είναι πραγματικά κακό».



Τι ισχυρίστηκε η εταιρεία

Η όλη δοκιμασία διήρκεσε μόνο ένα λεπτό και δεν δόθηκε κλήση. Σύμφωνα με το νόμο της Αριζόνα οι αστυνομικοί δεν μπορούν να εκδώσουν κλήσεις παραβίασης του κώδικα οδικής κυκλοφορίας σε ρομποταξί, όταν αυτά οδηγούν αυτόνομα.

Εκπρόσωπος της Waymo δήλωσε στο The Verge ότι το όχημα μπήκε στην αντίθετη λωρίδα όταν «συνάντησε λανθασμένη εργοταξιακή σήμανση» που το εμπόδισε να κινηθεί στη σωστή λωρίδα». Έμεινε στην αντίθετη λωρίδα «για περίπου 30 δευτερόλεπτα» πριν την παρέμβαση της αστυνομίας και τον τροχονομικό έλεγχο που ακολούθησε στο πάρκινγκ που στάθμευσε.

Η εταιρεία δήλωσε επίσης στο «Fox 10 Phoenix» ότι τα αυτόνομα οχήματά της «έχουν τρεισήμισι φορές περισσότερες πιθανότητες» να αποφύγουν μια σύγκρουση.

Τον Μάιο, η Waymo δήλωσε ότι εξυπηρετεί περισσότερες από 50.000 διαδρομές χωρίς οδηγό κάθε εβδομάδα στις τρεις μεγάλες πόλεις που δραστηριοποιείται: Φοίνιξ, Σαν Φρανσίσκο και Λος Άντζελες. Η υπηρεσία Waymo One λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο σε τμήματα και των τριών πόλεων.


ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ