Βίντεο δείχνει αεροπλάνο να χάνει τον τροχό του λίγα δευτερόλεπτα μετά την απογείωση

Το αεροσκάφος που ενεπλάκη στο περιστατικό της Δευτέρας ήταν ένα Boeing 757-200 σχεδόν 30 ετών, το οποίο μετέφερε 174 επιβάτες και 7 μέλη πληρώματος.

Article featured image
Article featured image

Ένα Boeing της United Airlines έχασε έναν τροχό του συστήματος προσγείωσης κατά την απογείωσή του από το Λος Άντζελες, αλλά κατάφερε να προσγειωθεί με ασφάλεια στο Ντένβερ, τον προγραμματισμένο προορισμό του, χωρίς τραυματισμούς, είπε η αεροπορική εταιρεία.

«Ο τροχός χάθηκε στο Λος Άντζελες και ερευνούμε τι προκάλεσε αυτό το συμβάν», ανέφερε η Γιουνάιτεντ σε δήλωση τη Δευτέρα. Ήταν το δεύτερο τέτοιο περιστατικό για την αεροπορική εταιρεία φέτος.


Το αεροσκάφος που ενεπλάκη στο περιστατικό της Δευτέρας ήταν ένα Boeing 757-200 σχεδόν 30 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία του FlightRadar24, το οποίο μετέφερε 174 επιβάτες και 7 μέλη πληρώματος. Η Boeing έχει σταματήσει την παραγωγή του 757 από το 2004. Τον Μάρτιο, ένα αεροσκάφος Boeing 777-200 της United Airlines που κατευθυνόταν προς την Ιαπωνία έχασε έναν τροχό στον αέρα μετά την απογείωσή του από το Σαν Φρανσίσκο, κάνοντας αναγκαστική προσγείωση με ασφάλεια στο διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες. Ο τροχός τότε είχε πέσει πάνω σε αυτοκίνητο υπαλλήλου του αεροδρομίου στον χώρο στάθμευσης, σπάζοντας ένα τζάμι, αλλά κανείς δεν τραυματίστηκε.

Το περιστατικό της Δευτέρας ήταν το τελευταίο σε μια σειρά περιστατικών που αφορούν αεροπλάνα της United Airlines. Ένα αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες τον Μάρτιο λόγω προβλήματος με το υδραυλικό του σύστημα. Άλλη πτήση προσπαθούσε να προσγειωθεί στο Χιούστον όταν ξέφυγε από τον διάδρομο τροχοδρόμησης και βρέθηκε στο γρασίδι. Επίσης, τον Μάρτιο, μια πτήση με 167 επιβάτες έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Χιούστον, όταν φλόγες ξέσπασαν από τον κινητήρα - ήταν η πτήση 1118 της United, ενός Boeing 737-900 που εκτελούσε το δρομολόγιο από το Χιούστον στο Φορτ Μάγιερς της Φλόριντα.

Όλα αυτά συνέβησαν μετά το περιστατικό με την πτήση της Alaska Airlines όπου αποκολλήθηκε μία πόρτα στον αέρα, λίγο μετά την απογείωσή του από το Πόρτλαντ του Όρεγκον. Το αεροσκάφος εκείνο ήταν ένα Boeing 737 MAX 9 και αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά το ατύχημα.

Τον Απρίλιο, η United Airlines ανακοίνωσε πως μετά το περιστατικό με το αεροσκάφος της Alaska Airlines έχει χάσει πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια, από τα κέρδη της τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, καθώς αναγκάστηκε να καθηλώσει πολλά από τα Boeing της.


ΠΗΓΗ: LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ