20 εικόνες από την καταστροφική πυρκαγιά στην Αττική

Πυροσβέστες και εθελοντές πέρασαν ένα δύσκολο βράδυ παλεύοντας με τις φλόγες. Οι εικόνες είναι ενδεικτικές της καταστροφής. Άνθρωποι προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους ακόμη και με τη βοήθεια ενός κλαδιού.

Article featured image
Article featured image

Βελτιωμένη παρουσιάζεται η εικόνα των πυρκαγιών στη βορειοανατολική Αττική, καθώς δεν υπάρχει πλέον ενιαίο μέτωπο και οι άνεμοι είναι πιο αδύναμοι σε σχέση με χθες, όμως οι δυνάμεις που επιχειρούν είναι αντιμέτωπες με πολλές διάσπαρτες ενεργές εστίες: στον Βαρνάβα, στον Μαραθώνα, στη Νέα Μάκρη, στο Άνω Σούλι και στη Πεντέλη, ενώ συνεχώς σημειώνονται αναζωπυρώσεις.

Νωρίτερα, στάλθηκαν δύο μηνύματα από το 112 για την περιοχή του Μαραθώνα. Το ένα πριν από τα μεσάνυχτα με την οδηγία στους κατοίκους της περιοχής Βράνα Μαραθώνα να απομακρυνθούν προς Νέα Μάκρη· το δεύτερο, μετά τα μεσάνυχτα, για ετοιμότητα στον Μαραθώνα γενικά, λόγω της δασικής πυρκαγιάς.

Στο μεταξύ, το βράδυ της Δευτέρας πυροσβέστες εντόπισαν εντός κτίσματος επαγγελματικής χρήσης που κάηκε, στο Πάτημα Χαλανδρίου, απανθρακωμένο πτώμα, που πιθανότητα ανήκει σε γυναίκα περίπου 60 ετών.

Η άτυχη γυναίκα την ώρα της πυρκαγιάς βρισκόταν εντός του κτιρίου, στο οποίο στεγάζεται βιοτεχνία, και δεν πρόλαβε να βγει εγκαίρως.

Ο φωτογραφικός φακός του Associated Press έχει καταγράψει εικόνες καταστροφής και απόγνωσης, ενδεικτικές του μεγέθους της καταστροφής στην Αττική.

φωτια1.jpg



φωτια20.jpg



φωτια2.jpg



φωτια3.jpg



φωτια4.jpg



φωτια5.jpg



φωτια6.jpg


φωτια7.jpg



φωτια8.jpg



φωτια12.jpg



φωτια11.jpg



φωτια10.jpg



φωτια14.jpg



φωτια15.jpg


φωτια16.jpg


φωτια17.jpg


φωτια18.jpg



φωτια19.jpg



φωτια20.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ