Η ιστορία του Ιωνά, ενός προσφυγόπουλου 50 ημερών που διασώθηκε στην Τήλο

Η αλληλεγγύη που δείχνουν οι κάτοικοι του νησιού αποτελεί πηγή ελπίδας. [ Βίντεο]

Article featured image
Article featured image

Ένα βρέφος έμεινε αποκλεισμένο σε ορεινή περιοχή της Τήλου, με τους γονείς του να αναγκάζονται να χρησιμοποιούν θαλασσινό νερό για να φτιάξουν το γάλα του. Τα βίντεο που καταγράφουν τη διάσωση του μικρού Ιωνά, ενός προσφυγόπουλου μόλις 50 ημερών, αποτελούν μια οδυνηρή υπενθύμιση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες. Ωστόσο η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά των κατοίκων της Τήλου, αποτελεί μια πηγή ελπίδας.

456168020_10161369695178168_892285077911727019_n.jpg
Εικόνα από τη διάσωση του μικρού Ιωνά.



Η δήμαρχος του νησιού, Μαρία Καμμά, μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη διάσωση με πρωταγωνιστή το νεογέννητο βρέφος. «Ένα μωρό 50 ημερών, που για τρεις ημέρες ήταν παγιδευμένο στο βουνό, με τους γονείς του να του φτιάχνουν γάλα με νερό από τη θάλασσα…», ανέφερε η δήμαρχος.

Το βρέφος ονομάστηκε συμβολικά Ιωνάς. Αυτό το όνομα δόθηκε στο μικρό προσφυγόπουλο ως φόρος τιμής, παρομοιαζοντας τον με τον καλόγερο που ξεβράστηκε στην Τήλο και έχτισε το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα».

Σύμφωνα με τη Μαρία Καμμά, η κοινότητα της Τήλου για άλλη μια φορά ανταποκρίθηκε στην πίεση του προσφυγικού ζητήματος. «Δεν έχει χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή στο νησί μας και συνεχίζουμε να προσπαθούμε να βοηθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο αυτούς τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους», τόνισε η δήμαρχος της Τήλου.



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ