Μητέρα έδωσε στην κόρη της όνομα πρωταγωνίστριας του Game of Thrones (και απέρριψαν αίτηση διαβατηρίου)

Η αλήθεια είναι περίεργο όνομα.

Article featured image
Article featured image

Στη Βρετανία, απορρίφθηκε η αίτηση διαβατηρίου για 6χρονη επειδή πήρε το όνομά της από έναν χαρακτήρα του Game of Thrones.

Η μητέρα της Khaleesi Holloway, Lucy, που είχε προγραμματίσει ένα ταξίδι αξίας 2.000 βρετανικών λιρών στην Disneyland, αναγκάστηκε να τo αναβάλει, αφού της είπαν ότι το όνομα της κόρης της παραβίαζε τους κανόνες περί εμπορικών σημάτων. Ειδικότερα, το Γραφείο Διαβατηρίων είπε ότι δεν ήταν σε θέση να εκδώσει διαβατήριο εκτός εάν η Warner Brothers συμφωνούσε, επειδή κατείχε το εμπορικό σήμα για το όνομα Khaleesi.

Οι αξιωματούχοι είπαν στη μητέρα να επικοινωνήσει με το αμερικανικό στούντιο ταινιών και ψυχαγωγίας για να πάρει άδεια. Ωστόσο, το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο διαχειρίζεται το Γραφείο Διαβατηρίων, επιβεβαίωσε έκτοτε ότι έγινε λάθος και ότι η αίτηση βρίσκεται τώρα υπό επεξεργασία, αναφέρει η Daily Mail.

kalisi.jpg



«Ήμουν απολύτως συντετριμμένη, ανυπομονούσαμε για τις πρώτες μας διακοπές μαζί», είχε δηλώσει στο BBC η 39χρονη μητέρα της 6χρονης που έκανε αίτηση για το διαβατήριο της Khaleesi μόνο αφού μάζεψε τα χρήματα και σχεδίασε το ταξίδι τους στη Disneyland.

«Δεν κατάλαβα και ένιωσα απογοητευμένη. Αν μπορούσε να πάρει πιστοποιητικό γέννησης, δεν θα είχαν επισημάνει κάτι τότε; «Ποτέ δεν πίστευα ότι θα μπορούσες να σήμα κατατεθέν ένα όνομα». Ο χαρακτήρας της Emilia Clarke, Daenerys Targaryen, έλαβε τον τίτλο Khaleesi, ή βασίλισσα, στην επιτυχημένη σειρά Game of Thrones. Η Lucy είπε ότι αποκαλεί την κόρη της Cally για συντομία, αλλά ότι η εξάχρονη συχνά συστήνεται ως Khaleesi Holloway Queen of Dragons.

kaliisii-gamethrones.jpg



Το Γραφείο Διαβατηρίων ζήτησε τελικά συγγνώμη

Δικηγόροι ενημέρωσαν την 39χρονη μητέρα ότι παρόλο που η Warner Brothers κατέχει ένα εμπορικό σήμα για το Game of Thrones, αυτό είναι για αγαθά και υπηρεσίες και όχι για το όνομα ενός ατόμου. Αξιωματούχοι από το Γραφείο Διαβατηρίων κάλεσαν αργότερα τη Lucy για να ζητήσουν συγγνώμη. Η 39χρονη δημοσίευσε την ιστορία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά πιστεύει ότι κατάφερε να την τακτοποιήσει μόνο λόγω της δημοσιότητας που έλαβε στο διαδίκτυο. Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η αίτηση υποβάλλεται σε επεξεργασία και ζητάμε συγγνώμη από την οικογένεια για την καθυστέρηση».

Με πληροφορίες από iefimerida.gr και dailymail

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ