Εταιρεία απέκλεισε υποψήφιους για εργασία γιατί δεν τους άρεσε το ζώδιό τους

Τώρα θα θέλουν να γράφουμε στο βιογραφικό και τον αστρολογικό μας χάρτη.

Article featured image
Article featured image

Μια κινεζική εταιρεία δέχτηκε πυρά και έγινε viral επειδή δημοσίευσε μια αγγελία εργασίας και ζήτησε από πιθανούς υποψήφιους που γεννήθηκαν το έτος του σκύλου να μην μπουν στον κόπο να υποβάλουν αίτηση γιατί θα απορριφθούν αυτόματα.

Η ανώνυμη εταιρεία στο Guangzhou, στην επαρχία Guangdong της Κίνας, δημοσίευσε πρόσφατα μια αγγελία για μια θέση εργασίας στο διοικητικό της προσωπικό. Απαιτούσε εργασιακή εμπειρία και εξοικείωση με λογισμικό γραφείου και αποζημιωνόταν με μηνιαίο μισθό έως και 4.000 γιουάν. Ωστόσο, αυτό που τράβηξε πραγματικά την προσοχή των ανθρώπων ήταν μια σύντομη γραμμή που ζητούσε από τους ανθρώπους να μην υποβάλουν τα βιογραφικά τους εάν τύχαινε να γεννηθούν τη χρονιά του σκύλου.

Η ανάρτηση πυροδότησε διαμάχη στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς να κατηγορούν την εταιρεία για διακρίσεις, αλλά μια πηγή από το εσωτερικό της οργάνωσης αποκάλυψε ότι το αφεντικό γεννήθηκε τη χρονιά του δράκου και πιστεύει ότι δεν είναι συμβατός με ανθρώπους που γεννήθηκαν το έτος του σκύλου.

Η πρόσληψη υπαλλήλων που γεννήθηκαν το έτος του σκύλου θα είναι επιζήμια για την ανάπτυξη της εταιρείας, επομένως τονίζει ιδιαίτερα ότι οι «άνθρωποι σκύλων» δεν πρέπει να υποβάλλουν βιογραφικά», εξήγησε η ανώνυμη πηγή, προσθέτοντας ότι δεν ισχύουν άλλοι ειδικοί περιορισμοί.

Οι διακρίσεις δεν είναι ακριβώς ασυνήθιστες στην κινεζική αγορά εργασίας, αλλά ο παραλογισμός της «ζωδιακής διάκρισης» πυροδότησε οργή στους χρήστες του Διαδικτύου, με πολλούς να συμβουλεύουν όσους γεννήθηκαν τη χρονιά του σκύλου να μηνύσουν την εταιρεία.


ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ