Η επιγραφή ξενοδοχείου θα πωληθεί σε δημοπρασία γράμμα-γράμμα

Πρόκειται για εμβληματικό ξενοδοχείο στο Μανχάταν.

Article featured image
Article featured image

Η φωτεινή επιγραφή του εμβληματικού ξενοδοχείου Chelsea του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη, σημείο συνάντησης συγγραφέων, καλλιτεχνών και μουσικών πωλείται σε δημοπρασία. Αργότερα αυτό τον μήνα, θα πωληθεί μαζί με άλλα αντικείμενα και έργα τέχνης από τη Νέα Υόρκη των δεκαετιών του 1970 και του 1980.

Η πινακίδα νέον που εκτείνεται σε τρεις ορόφους του ξενοδοχείου έχει χωριστεί σε κομμάτια, όπως ανέφερε στους NYT ο αρμόδιος της δημοπρασίας Άρλαν Έτινγκερ, ιδιοκτήτης του οίκου δημοπρασιών Guernsey's.

Κάθε γράμμα ύψους 1,5 μέτρου από τη λέξη «hotel» θα προσφέρεται χωριστά. Η λέξη «Chelsea», η οποία έχει πλάτος 2,4 μέτρα και ύψος 1,3 μέτρα διατίθεται επίσης προς πώληση.

9ec1534d-AP7810181441.webp



Η πινακίδα έδειχνε στον κόσμο ότι αυτό ήταν ένα μέρος ελεύθερης σκέψης, δημιουργικών συμβάντων, ενός θορυβώδους τρόπου ζωής, λέει ο Έτινγκερ.

Ο θεατρικός συγγραφέας Άρθουρ Μίλερ, ο τραγουδιστής-τραγουδοποιός Μπομπ Ντίλαν, η τραγουδίστρια Πάτι Σμιθ, ο ποιητής Ντίλαν Τόμας, ο ζωγράφος Τζάκσον Πόλοκ και πολλοί άλλοι έζησαν στο ξενοδοχείο που χτίστηκε το 1880 και έχει ιστορική σημασία για το βικτοριανό γοτθικό αρχιτεκτονικό του στυλ.

Στη δημοπρασία του οίκου Guernsey's θα πωληθούν πολλά άλλα αντικείμενα από το ξενοδοχείο, όπως βιτρό παράθυρα, πόρτες και μια παλιά πινακίδα από το εστιατόριο El Quijote.

Τα αντικείμενα θα παρουσιαστούν σε έκθεση στο ξενοδοχείο Chelsea στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου. Η ηλεκτρονική δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου.

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ