Στα χνάρια που χάραξε ο Πούτιν (με την καλή έννοια)

Μετά την εισήγηση του Ρώσου προέδρου για προώθηση του σεξ εν ώρα εργασίας για αναπαραγωγικούς σκοπούς, ώστε να καταπολεμήσει το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας του, σκεφτήκαμε ακόμη μία αντίστοιχη πρόταση που θα μπορούσε να εφαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία και στην Κύπρο.

Article featured image
Article featured image

Μία νέα εκστρατεία με στόχο την πληθυσμιακή αύξηση στη Ρωσία, φέρεται να σχεδιάζει το Κρεμλίνο, υπό την αιγίδα του ίδιου του προέδρου Πούτιν. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Sun, αλλά και άλλα διεθνή Μέσα, οι Ρώσοι πολίτες ενθαρρύνονται πλέον με συγκεκριμένα και στοχευμένα μέτρα, να βρίσκουν περισσότερο χρόνο για διαπροσωπικές επαφές κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στον εργασιακό χώρο.

Το σχέδιο προτάθηκε από το υπουργείο Υγείας, αφού ο Πούτιν έκανε επείγουσα έκκληση να αυξηθεί ο αριθμός των Ρώσων που κάνουν μωρά μιας και η χώρα βιώνει δημογραφική κρίση με τον πληθυσμό της να αναμένεται να υποστεί μια ανησυχητική κατάρρευση τα επόμενα 25 χρόνια. Το τρέχον ποσοστό γονιμότητας στη Ρωσία είναι μόλις 1,5 παιδί ανά γυναίκα. Οι προβλέψεις λένε ότι ο πληθυσμός των 144 εκατομμυρίων που ελέγχει ο Πούτιν σήμερα, θα πέσει κάτω από 130 εκατομμύρια έως το 2050.

Συγκεκριμένα, η είδηση που είναι τόσο σουρεάλ που μοιάζει με τρολ, αναφέρει ότι η σχετική καμπάνια ενθαρρύνει το προσωπικό να αναπτύσσει σεξουαλικές σχέσεις κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος και των διαλειμμάτων για καφέ.

Οι εργοδότες μάλιστα, καλούνται να ενθαρρύνουν τις μεσημεριανές «περιπέτειες» των εργαζομένων τους. Το μέτρο σύμφωνα με τον ιατρό Γεβγκένι Στροπάλοφ, θα βοηθήσει να σταματήσουν οι «φθηνές δικαιολογίες», αφού έρευνες έχουν δείξει ότι στην πλειονότητά του, το προσωπικό διαμαρτύρεται ότι δεν βρίσκει αρκετό χρόνο για να αναπτύξει συναισθηματικές και κατ’ επέκταση σεξουαλικές σχέσεις.

Ο Πούτιν έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν ότι «η μοίρα της Ρωσίας εξαρτάται από το πόσοι θα είμαστε», τονίζοντας ότι η ανάγκη για περισσότερα μωρά είναι «ζήτημα εθνικής σημασίας».

Το πρόγραμμα «σεξ στη δουλειά» είναι μόνο μία από τις πολλές πρωτοβουλίες στη Ρωσία που απευθύνονται σε γυναίκες και ζευγάρια. Στη Μόσχα, οι γυναίκες ηλικίας 18 έως 40 ετών καλούνται να υποβληθούν δωρεάν σε έλεγχο γονιμότητας ώστε να αξιολογηθεί το «αναπαραγωγικό δυναμικό» της χώρας. Αρκετές περιοχές προσφέρουν ακόμη και χρηματικά κίνητρα στις οικογένειες για να κάνουν παιδιά.

Πάντως, σε ένα υποθετικό σενάριο που ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης και η υφιστάμενη κυβέρνηση της χώρας επιδιώξει να καταπολεμήσει το δημογραφικό πρόβλημα της Κύπρου με παρόμοια καμπάνια, έχουμε να προτείνουμε αντίστοιχες λύσεις που δεν περιορίζονται μόνο στον εργασιακό χώρο, αλλά μπορούν να επεκταθούν σε κάθε πτυχή της ζωής μας.

Πέραν, λοιπόν, των σεξουαλικών συνευρέσεων εν ώρα εργασίας, (αναπαραγωγικό) σεξ κατά τη διάρκεια του lunch break ή του coffee break, η κυπριακή κυβέρνηση θα μπορούσε να προωθήσει με μεγάλη επιτυχία και το «Σεξ εν (καθόλου) κινήσει». Λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι καθημερινά περνάμε ώρες ακινητοποιημένοι στην κίνηση, μέσα στα αυτοκίνητά μας, περιμένοντας είτε να πάμε στην εργασία μας είτε να παραλάβουμε κάποιο τέκνο από άλλες δραστηριότητες, χωρίς να μπορούμε να κάνουμε ούτε χιλιόμετρο, τι καλύτερο από το να περάσουμε (άνα)παραγωγικά την ώρα μας με τον/την σύντροφό μας, μέχρι να καθαρίσει το τοπίο. Μην ξεχνάτε όμως, εάν προχωρήσετε σε αυτήν την πράξη, να βάλετε τα φώτα κινδύνου και φυσικά να συντονίσετε το πρόγραμμά σας με τον/την σύντροφό σας ή το άτομο τελοσπάντων που επιθυμείτε να αναπαραχθείτε!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ