Σεξομολογήσεις #677: «Είμαι ένα από τα queer άτομα που ερωτεύτηκε και για να παλέψω για τη σχέση μου ξενιτεύτηκα, αλλά πλέον δεν ξέρω αν άξιζε»

Συνειδητά μετακόμισε στη χώρα του συντρόφου του, ελπίζοντας ότι θα ζούσαν μια όμορφη, κοινή ζωή εκεί. Ωστόσο, κάποια στιγμή αισθάνθηκε ότι ήταν ο κομπάρσος στο έργο, για το οποίο «είχε κλείσει» θέση πρωταγωνιστή.

Article featured image
Article featured image

*Αν θέλεις κι εσύ απάντηση στην απορία σου, αν θέλεις να μοιραστείς μια ιστορία σου με την Tipster, γράψε στο sextalk@city.com.cy


Αγαπητή Tipster, νιώθω λίγο άβολα που γράφω και εγώ τους προβληματισμούς μου, αλλά θέλω τα φώτα σου σε τούτο το αδιέξοδο!

Είμαι ένα από τα queer άτομα που ερωτεύτηκε και για να παλέψω για τη σχέση μου ξενιτεύτηκα και εγκαταστάθηκα στη χώρα του συντρόφου μου (μεν με κρίνεις για τη φυγή, ήταν συνειδητή απόφαση).

Πριν τη φυγή είχα ακούσει υποσχέσεις για εκδρομές, μια κοινή ζωή μαζί, για τα πράγματα που θα κάναμε ως ζευγάρι, για μια ειδυλλιακή, ουτοπική, κοινή ζωή. Έλα όμως που τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα ήθελα. Εν να μου πεις ότι ο σοφός λαός λέει όταν κάνουμε σχέδια ο Θεός γέλα και θα σου πω ότι έχεις δίκαιο, αλλά είχα μια ελπίδα. Στα 38 μου και μετά από αρκετές αποτυχημένες σχέσεις, είχα την κρυφή ελπίδα ότι θα μου πήγαιναν όλα καλά και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα μπορούσα να είμαι ευτυχισμένος. Αλλά…

Μετακόμισα λοιπόν και ξεκίνησα να συγκατοικώ με τον σύντροφό μου, ως δαμε όλα καλά. Ξαφνικά η μόνη μας έξοδος ήταν τα club και οτιδήποτε γίνεται τη νύχτα και περιλαμβάνει ποτό και δυνατή μουσική. Ούτε μια εκδρομή, ούτε ένα μουσείο, ούτε μια βόλτα. Σε κάθε «απαίτησή» μου για κάτι εκτός της νυχτερινής διασκέδασης λάμβανα την απάντηση «βρες κάποιον και πήγαινε». Εν να μου πεις γιατί δεν έβρισκα κάποιον να πάω και θα σου πω ότι είπα και του ιδίου: «αν ήθελα να πάω με κάποιον άλλο κάπου, δεν θα ήμουν μαζί του», οπότε σταμάτησα να ζητώ πράγματα και κλείστηκα σπίτι και κυρίως στον εαυτό μου.

Δύο χρόνια μετά, και αφού η μόνη έξοδός μας ήταν από το σαλόνι στο υπνοδωμάτιο, φτάνουμε στο 2024 όπου ο σύντροφός μου φεύγει από την πόλη διαμονής μας, λόγω δουλειάς, και εγκαθίσταται σε ένα άλλο μέρος (εντός χώρας) αλλά μακριά. Για να σε προλάβω, δεν μπορούσα να ακολουθήσω και για να είμαι ειλικρινής δεν ήθελα κιόλας.

Στα γενέθλιά μου λοιπόν, είχε κανονίσει να φιλοξενήσει έναν φίλο του στο μέρος που μένει και θα ήταν αδύνατο να με επισκεφτεί. Οπότε έκανα γενέθλια σε ένα διαμέρισμα μόνος μου λιώνοντας στον καναπέ. Τις υπόλοιπες μέρες που είχε τον φιλοξενούμενο ξεκίνησε να υπάρχει μια καθημερινή, πολύωρη απουσία, δηλαδή εκεί που είχαμε μια συνεχή επικοινωνία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, εξαφανίζετουν για 5 ή 6 ώρες. Και μετά που επικοινωνούσε η απάντηση που λάμβανα ήταν ότι… «έκαμνα μπάνιο» (δηλαδή ο άνθρωπος με τόσα μπάνια πρέπει να άλλαξε 87φορές δέρμα).

Anyway, το αποκορύφωμα ήταν μια μέρα της Μεγ. Εβδομάδας που εγώ πετούσα για Κύπρο, έστειλα μήνυμα στις 6 το πρωί και έλαβα απάντηση στις 6 το απόγευμα!!!

Οπότε αντιλαμβάνεσαι εν άντεξα άλλο να υποτιμούμαι, να μην υπολογίζομαι και είχα το «θράσος» να του πω να χωρίσουμε! Μέσα στον παραλογισμό που ακολούθησε, άκουσα ότι τον χωρίζω γιατί είχαμε μια επαγγελματική σχέση όσον αφορά την επικοινωνία (δηλαδή μιλούσαμε συγκεκριμένες ώρες), ότι τον χωρίζω γιατί δεν ήρθε στα γενέθλιά μου όπως θα ήθελα (λες και είμαι 8 χρονών) και ότι δεν θα μου κάμει το ψυχογράφημα για τις ανασφάλειες που έχω και οι οποίες με οδήγησαν να πάρω αυτήν την απόφαση.

Μεν σου τα πολυλογώ επεράσαν τρεις μήνες που τον χωρισμό μας αλλά ακόμα διατηρούμεν μια επικοινωνία σε φιλικό επίπεδο.

Και τώρα ερχόμαστε στο προκείμενο. Όπως κάθε άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του και υπεραναλύει τα πάντα, έτσι και εγώ σχεδόν κάθε μέρα υπεραναλύω το τι έγινε και μια φωνούλα μέσα μου φωνάζει μου ότι είμαι βλάκας που τον χώρισα και πως πρέπει να το ξαναδοκιμάσω γιατί εννά μείνω μόνος μου και ότι τούτο το σενάριο ευτυχισμένης σχέσης είναι μόνο στις ταινίες του Hollywood! Πες μου, ρε πάνσοφη Tipster μου, όντως έπραξα εσφαλμένα ή προτίμησα την αυτοεκτίμησή μου και καλά έκαμα.. και αν όντως καλά έκαμα, να πάω ΙΚΕΑ να αγοράσω ράφι;

Πολλά τα θέματα Tipster μου!



Όντως πολλά τα θέματα, αλλά πολύ καλά έκαμες και τα εκμυστηρεύτηκες και τα έβγαλες από μέσα σου γιατί αυτό είναι και το πρώτο βήμα να «ποκάτσει» το μέσα σου! Κατ’ αρχάς γιατί θεωρείς ότι θα κρίνω τις όποιες αποφάσεις σου; Είσαι ώριμο άτομο και έπραξες αυτά που έκρινες σωστά. Το ότι δεν σου βγήκαν όπως τα υπολόγιζες είναι μέσα στο ρίσκο που πήρες και θεωρώ πως βαθιά μέσα σου ήξερες πως μπορεί να συμβεί και αυτό. Όπως μου περιγράφεις τα πράγματα, αν και είναι μονόπλευρη η αφήγηση, ο τύπος εκτός από τοξικός, είναι και κλασικό δείγμα νάρκισσου παρτάκια που τα θέλει όλα γι’ αυτόν αλλά όταν πρέπει να δώσει, προβάλλει τα δικά του λάθη στους άλλους για να νιώσει καλύτερα και να μην χρειαστεί να δει τα δικά του προβλήματα. Οπότε καλύτερα να κλείσεις αυτήν τη φωνούλα μέσα σου και να ακούς μόνο την καρδιά σου η οποία σε οδήγησε στη σωστή απόφαση να του δώσεις τα παπούτσια στο χέρι και να βγεις από αυτήν την άσχημη για εσένα κατάσταση. Στην τελική, άσχετα ποιος φέρει μεγαλύτερη ή λιγότερη ευθύνη, από τη στιγμή που εσύ ένιωθες πως αυτό που βιώνεις δεν σου ταιριάζει, σε υποτιμά και σε υποβιβάζει, δεν είχες θέση εκεί και πολύ καλά έκαμες. Όσο για το εάν οι τέλειες σχέσεις είναι μόνο στις ταινίες του Hollywood, ναι, πολύ πιθανόν, αλλά η ζωή συνεχώς μάς επιφυλάσσει εκπλήξεις και παρότι δεν είμαι μοιρολάτρισσα, πάντα υπάρχει κάτι καλύτερο εκεί έξω που μας περιμένει και μπορεί να μην είναι το τέλειο, είναι όμως το ιδανικό για εμάς. Οπότε άφηκε τις βλακείες και τα κυπριακά «εννά μείνω στο ράφι» για τύπους που ζουν 50 χρόνια πριν. Στο 2024 οι επιλογές είναι άπειρες, οι δυνατότητες ακόμη περισσότερες τζαι στο κάτω κάτω, άτε και μείνεις μόνος σου, μπορεί να είναι και καλύτερα. Αλλά να ξέρεις πως όποιος ψάχνει, πάντα βρίσκει και καλό είναι να μην συμβιβαζόμαστε σε κάτι μέτριο ή κακό, απλώς για να ανήκουμε κάπου. Αυτά τα έκαναν οι γονείς και οι παππούδες μας. Εμείς πρέπει να σπάσουμε αυτό τον άρρωστο κλοιό!


#AskTipster

Αν θέλεις κι εσύ απάντηση στην απορία σου γράψε στο sextalk@city.com.cy

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ