Ντυμένος με κουστούμι και όχι με στολή κλόουν, ο Φειδίας Παναγιώτου αρουσίασε χθες βράδυ, σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, το κόμμα του «Άμεση πΔημοκρατία». Μπορεί να μας προϊδέασε με την κόκκινη μύτη που φόρεσε κατά την εξαγγελία του, ωστόσο στην επίσημη παρουσίαση του κόμματός του μας εξέπληξε με τις ασυνήθιστες στιλιστικές του επιλογές.
Κατά τη παρουσίαση του κόμματος, που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, ο Φειδίας Παναγιώτου εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να δημιουργήσει την «Άμεση Δημοκρατία». «Έν μπορώ να αλλάξω τα πράματα μόνος μου, σαν ανεξάρτητος», είπε.
Επιπλέον, αναφέρθηκε σε ορισμένα προβλήματα που, όπως υποστήριξε, υπάρχουν στην πολιτική. Όπως είπε, οι περισσότεροι βουλευτές δεν γνωρίζουν τι ψηφίζουν ή ψηφίζουν ότι τους πει το κόμμα τους. Παράλληλα, σημείωσε ότι οι πολιτικοί δεν αντιπροσωπεύουν πραγματικά τους πολίτες και για αυτό ίδρυσε το κόμμα. «Να δώκουμε τη δύναμη πίσω στους πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά.