Το Adolescence σε εκπαιδευτικά προγράμματα χωρών της Ευρώπης
Το Netflix ξεκίνησε τον Απρίλιο τη διάθεση της σειράς σε σχολεία του Ηνωμένου Βασιλείου, σε συνεργασία με φιλανθρωπικό ίδρυμα που ειδικεύεται σε θέματα σχέσεων, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας που ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ χαρακτήρισε «σημαντική παρέμβαση».
Στη Φλάνδρα του βόρειου Βελγίου, η υπουργός Μέσων Ενημέρωσης Cieltje Van Achter ανέφερε ότι η σειρά έχει αρχίσει ήδη να προβάλλεται στα σχολεία, σημειώνοντας ότι:
«Η σειρά δείχνει πώς οι ψηφιακές επιρροές και η μοναξιά μπορούν να οδηγήσουν ορισμένους νέους στον αποπροσανατολισμό, όταν δεν υπάρχει επαρκής υποστήριξη. Επιπλέον, τονίζει πόσο συχνά οι ενήλικες και οι εκπαιδευτικοί απομακρύνονται από τον κόσμο των εφήβων. Είναι κρίσιμο να υποστηρίξουμε και τις δύο πλευρές ώστε να ανοίξουν οι συζητήσεις».
Στην Ολλανδία, η ένταξη της σειράς στα γυμνάσια και λύκεια προήλθε από πρωτοβουλία της βουλευτή των Πράσινων και των Εργατικών, Μπάρμπαρα Κάθμαν. Σε συνεργασία με το Netflix και το ινστιτούτο Beeld en Geluid (Εικόνα και Ήχος), αναπτύχθηκε ειδικό εκπαιδευτικό υλικό με θεματική γύρω από τους influencers και την πίεση από συνομηλίκους στα social media.
Η Κάθμαν εξήγησε: «Προβάλλοντας τη σειρά στις τάξεις, δημιουργούμε ένα ασφαλές περιβάλλον διαλόγου για ζητήματα που επηρεάζουν βαθιά τους εφήβους. Έτσι, τους βοηθάμε να αναπτύξουν ανθεκτικότητα και να αποφύγουν την είσοδο στην 'ανδρόσφαιρα' και τις καταστροφικές συνέπειές της».
Ο διευθυντής του ινστιτούτου, Έπο βαν Νίσπεν τοτ Σεβέναερ, σημείωσε ότι το Adolescence αποτελεί «ιδανικό μέσο» για να προσεγγιστούν οι νέοι, καθώς «βυθίζονται σε έναν κόσμο εντελώς διαφορετικό από εκείνον των εκπαιδευτικών και των γονέων».
ΠΗΓΗ