5 ταινίες από τη δεκαετία του ’70 με (πολύ) πραγματικές ερωτικές σκηνές
Με απλά λόγια, οι πρωταγωνιστές έκαναν σεξ χωρίς προσομοίωση.
Κυριακή 10 Αυγούστου 2025
2
λεπτά
Η τέχνη δεν έχει όρια, καθώς πώς να περιορίσεις το ταλέντο, τη φαντασία και τη δημιουργία του νου. Και όταν για παράδειγμα ένας σκηνοθέτης μίας ταινίας έχει στο μυαλό του κάτι πολύ συγκεκριμένο, δύσκολα μπορεί να κάνει εκπτώσεις στο αποτέλεσμα του έργου του. Ακόμη και αν αυτό απαιτεί αληθινές σκηνές σεξ μεταξύ των συντελεστών μίας ταινίας.
Ένας από τους πιο σύγχρονους κοινωνούς αυτής της σκληρής αλήθειας στις ταινίες του είναι ο βραβευμένος Σουηδός σκηνοθέτης Lars von Trier, οποίος από τα πρώτα δείγματα της δουλειάς του έδειξε την σκληρή του αλήθεια. Ωστόσο, ουκ ολίγοι σκηνοθέτες από τη δεκαετία του ’60 ακόμα, προτιμούσαν να δείξουν πραγματικές σκηνές ερωτικής έντασης και επαφής μεταξύ των πρωταγωνιστών, ώστε το αποτέλεσμα να βγει όσο πιο ρεαλιστικό γίνεται.
Σε αυτό το πρώτο αφιέρωμα, ετοιμάσαμε μία λίστα με 5 ταινίες τις δεκαετίας του ’70, οι οποίες περιελάμβαναν πραγματικές σκηνές σεξ, χωρίς κανένα φίλτρο.
«Pink Flamingos» (1972)
Φωτογραφία: Courtesy Everett Collection
Η ταινία του John Waters «Pink Flamingos» του 1972 απαγορεύτηκε στην Αυστραλία λόγω «κοντινών πλάνων πραγματικής απεικόνισης στοματικού σεξ που παραβιάζουν ξεκάθαρα τις οδηγίες ταξινόμησης R». Η επίμαχη σκηνή παρουσιάζει τη drag queen Divine να εκτελεί πραγματική στοματική επαφή στον ηθοποιό που υποδύεται τον γιο της στην ταινία.
«Female Vampire» (1975)
Φωτογραφία: Courtesy Everett Collection
Η ταινία του Jess Franco κυκλοφόρησε το 1975 σε τρεις διαφορετικές εκδοχές: ως τυπική ταινία βρικολάκων με τίτλο «La comtesse noire», ως ερωτικό θρίλερ με τίτλο «La Comtesse aux seins nus» και σε μια hardcore εκδοχή με τίτλο «Les avaleuses». Η ταινία έκανε πρεμιέρα στη Γαλλία με τον τίτλο «La Comtesse noire».
«In the Realm of the Senses» (1976)
Φωτογραφία: Everett Collection
Το φιλμ του Nagisa Oshima «In the Realm of the Senses» βασίζεται στην αληθινή ιστορία της Sada Abe, μιας Ιαπωνέζας που ερωτικά ασφυκτιούσε τον εραστή της και στη συνέχεια έκοψε το πέος του, το οποίο κράτησε στην τσάντα της. Αν και η σκηνή του ακρωτηριασμού και της δολοφονίας είναι προσομοιωμένη, οι σκηνές σεξ είναι απολύτως πραγματικές.
«Caligula» (1979)
Φωτογραφία: Penthouse Films International/ Courtesy Everett Collection
Η ταινία του 1979 με πρωταγωνίστρια την Helen Mirren περιλαμβάνει σκηνές νεκροφιλικής αιμομιξίας, οι οποίες – ευτυχώς – είναι προσομοιωμένες. Ωστόσο, το μοντάζ με τις ερωτικές σκηνές είναι πραγματικό, καθώς ο ιδρυτής του Penthouse, Bob Guccione, υπήρξε παραγωγός της ταινίας.
«Immoral Women» (1979)
Φωτογραφία: Courtesy Everett Collection
Χωρισμένη σε τρεις ιστορίες, η ταινία «Immoral Women» του Walerian Borowczyk ακολουθεί τρεις γυναίκες: τη Margherita, τη Marceline και τη Marie. Η πρώτη ιστορία, με πρωταγωνίστρια τη Margherita, περιλαμβάνει μια σκηνή πραγματικής σεξουαλικής επαφής.