Η Ιρανή ακτιβίστρια και βραβευμένη με το Νόμπελ Ειρήνης, Νάργκες Μοχαμαντί ξεκίνησε απεργία πείνας

Διεκδικεί το δικαίωμά της να κάνει τηλεφωνικές κλήσεις, να επικοινωνεί με τους δικηγόρους της στο Ιράν και να δέχεται επισκέψεις.

Article featured image
Article featured image

Η Ιρανή ακτιβίστρια Νάργκες Μοχαμαντί, βραβευμένη με το Νόμπελ Ειρήνης του 2023, η οποία βρίσκεται φυλακισμένη από τον Δεκέμβριο, ξεκίνησε απεργία πείνας για να διεκδικήσει το δικαίωμά της να κάνει τηλεφωνικές κλήσεις, σύμφωνα με την δικηγόρο της οικογένειάς της στο Παρίσι.

Η δικηγόρος Σιρίν Αρντακανί δήλωσε στο AFP ότι η Μοχαμαντί, η οποία συνελήφθη κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στην πόλη Μασάντ του ανατολικού Ιράν στις 12 Δεκεμβρίου, βρίσκεται σε απεργία πείνας εδώ και τρεις ημέρες. Πρόσθεσε ότι η Μοχαμαντί διεκδικεί το δικαίωμά της να κάνει τηλεφωνικές κλήσεις, να επικοινωνεί με τους δικηγόρους της στο Ιράν και να δέχεται επισκέψεις.

Η Αρντακανί σημείωσε ότι η τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία της Μοχαμαντί με την οικογένειά της ήταν στις 14 Δεκεμβρίου και ότι ενημερώθηκαν για την απεργία πείνας της από έναν αποφυλακισμένο κρατούμενο.


ΠΗΓΗ: ERT

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Εκεί όπου η μόδα αφήνει πίσω της ένα βουνό από άχρηστα ρούχα, ορατό από το διάστημα

Article featured image

Στις 28 Ιουλίου, στην Πάφο, θα συμβεί κάτι πολύ ξεχωριστό

Article featured image

Άγρια ζώα από τα viral βίντεο στην εγκατάλειψη