Ο Πρόεδρος Τραμπ είχε δηλώσει νωρίτερα «πολύ απογοητευμένος» από τον Σερ Κιρ Στάρμερ, αφότου ο τελευταίος τον εμπόδισε να χρησιμοποιήσει την αεροπορική βάση Ντιέγκο Γκαρσία για τη διεξαγωγή πληγμάτων κατά του Ιράν.
Ο Πρόεδρος ανέφερε ότι η αρχική άρνηση του Στάρμερ να επιτρέψει στις αμερικανικές δυνάμεις τη χρήση της βάσης στα νησιά Τσάγκος ήταν κάτι που «δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά μεταξύ των χωρών μας».
Το Ηνωμένο Βασίλειο αρνήθηκε στις ΗΠΑ την άδεια να πραγματοποιήσουν πλήγματα από τις βάσεις του επικαλούμενο το διεθνές δίκαιο. Ωστόσο, ο Στάρμερ υπαναχώρησε το βράδυ της Κυριακής, δηλώνοντας ότι θα επιτρέπονταν «αμυντικές επιθέσεις» από τις βρετανικές βάσεις.
Ο Τραμπ δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός «άργησε πάρα πολύ» να αλλάξει γνώμη. «Αυτό μάλλον δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά μεταξύ των χωρών μας», δήλωσε στην εφημερίδα The Telegraph, προσθέτοντας: «Ακούγεται σαν να ανησυχούσε για τη νομιμότητα».
Αναφερόμενος στην αλλαγή στάσης του Στάρμερ σχετικά με τη χρήση των βρετανικών βάσεων για την εξαπόλυση επιθέσεων κατά του Ιράν, είπε: «Είναι χρήσιμο. Πήρε πάρα πολύ χρόνο. Πάρα πολύ χρόνο».