Στα 13 εκλογικά κέντρα που λειτούργησαν για την εκλογή Αντιπροσώπου της Θρησκευτικής Ομάδας των Μαρωνιτών, ψήφισαν 3.175 άτομα, από σύνολο 4.624 εγγεγραμμένων εκλογέων ή ποσοστό 68,7%.
Στη Λευκωσία, το τελικό ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 67,2%, καταγράφοντας αύξηση σε σύγκριση με το 2021 κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες. Η συμμετοχή σε αυτές τις εκλογές στην πρωτεύουσα ήταν αυξημένη σε σύγκριση με τις ευρωεκλογές (65,8%), αλλά δεν έφτασε τα ποσοστά συμμετοχής των προεδρικών εκλογών (72,8%).
Η προσέλευση στη Λεμεσό ήταν αυξημένη μόλις κατά 0,9% σε σύγκριση με τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές και έφτασε το 61,9%. Ήταν, όμως, αρκετά χαμηλότερα από τις προηγούμενες προεδρικές (69,3%) και ευρωβουλευτικές (65,4%).
Η Αμμόχωστος ήταν η μόνη επαρχία στην οποία καταγράφηκε μείωση στη συμμετοχή σε σύγκριση με τις προηγούμενες βουλευτικές, κατά 0,8%, παρόλο που κατέγραψε το ψηλότερο ποσοστό συμμετοχής παγκύπρια, φτάνοντας το 72,3%. Το ποσοστό ήταν παρόμοιο με αυτό των προεδρικών (73%), αλλά κάτω από αυτό των ευρωεκλογών (76,4%).
Στη Λάρνακα η συμμετοχή αυξήθηκε κατά 3,3% σε σύγκριση με το 2021, φτάνοντας το 67,3%. Το ποσοστό είναι αρκετά χαμηλότερο από τα ποσοστά που κατέγραψε η προσέλευση στις προεδρικές (72,3%) και στις ευρωεκλογές (70,3%).
Στην Πάφο η συμμετοχή στις εκλογές κινήθηκε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, φτάνοντας το 71% (2021: 70,3%). Η προσέλευση ξεπέρασε αυτή των ευρωεκλογών (69,9%), αλλά όχι των προεδρικών (75,6%).
Η μεγαλύτερη αύξηση στη συμμετοχή σε σύγκριση με το 2021 καταγράφηκε στους ψηφοφόρους του εξωτερικού, που έφτασαν το 67,3%, κατά 5,4 ποσοστιαίες μονάδες περισσότερο από το 2021. Το ποσοστό συμμετοχής είναι αυξημένο σε σύγκριση και με τις ευρωεκλογές (61,6%), αλλά μειωμένο σε σύγκριση με τις προεδρικές (73,5%).
Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ