Η Χρυσή Αυγή δικάζεται στον Κορυδαλλό

Αρχίζει αυτή την ώρα, στις 9 ακριβώς, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η δίκη της ηγεσίας, στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

 


Article featured image
Article featured image

Οι εφέτες καλούνται να λάβουν μία ιστορικής σημασίας απόφαση και να κρίνουν αν η Χρυσή Αυγή είναι ένας ναζιστικού τύπου σχηματισμός υπό τον μανδύα του πολιτικού κόμματος, όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα.

Οι δρόμοι γύρω από τις φυλακές Κορυδαλλού είναι κλειστοί από νωρίς το πρωί.

Ήδη ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής έχει ξεκινήσει να συγκεντρώνεται έξω από τις φυλακές.

Εργαζόμενοι και φορείς της πόλης, καθώς επίσης και βουλευτές της Β΄ Πειραιά θα συγκεντρωθούν στο ισόγειο του δημαρχείου Κορυδαλλού και θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν την είσοδο των φυλακών με σύνθημα «Όχι στη δίκη της ΧΑ στον Κορυδαλλό».

Υπενθυμίζεται ότι έχει ληφθεί απόφαση για κλείσιμο των σχολείων και των υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού τη Δευτέρα.

Παράλληλα αντιφασιστική συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί από την «Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» στη διασταύρωση της λεωφόρου Λαμπράκη με την οδό Χρ. Σμύρνης (Γήπεδο Προοδευτικής).

Η δίκη, αφού ξεκινήσει, αναμένεται να διαρκέσει περίπου έναν χρόνο, ενώ αποτελεί ακόμη ζητούμενο αν η μικρών διαστάσεων αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού θα ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες μίας τέτοιας διαδικασίας.

Η ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης, όπως αναφέρεται στη δικογραφία -και ο αρχηγός της, Νίκος Μιχαλολιάκος- είναι υπόλογη για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Κάποιοι εκ των πρώην και νυν βουλευτών, που θα καθίσουν στο εδώλιο είναι αντιμέτωποι και με άλλες κατηγορίες που αφορούν κυρίως παραβάσεις του νόμου περί όπλων.


[πηγή]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ