Φιλικό προς ΑμεΑ το ΓΣΠ

Ο Γυμναστικός Σύλλογος «Τα Παγκύπρια» (ΓΣΠ), επιθυμεί να εκφράσει την απογοήτευσή του επειδή στις αναφορές των τελευταίων ημερών για την προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρίες (ΑμεΑ) στα στάδια της Κύπρου, δίδεται η εντύπωση ότι το πρόβλημα παρουσιάζεται σε όλα τα γήπεδα χωρίς εξαίρεση, μέσω ισοπεδωτικών δηλώσεων και δημοσιευμάτων.

 


Article featured image
Article featured image

Ο Γενικός Διευθυντής του ΓΣΠ, Φοίβος Κωνσταντινίδης, σε δήλωσή του τόνισε ότι «είναι κρίμα να γενικοποιείται το θέμα, τη στιγμή που υπάρχει  ένας Σύλλογος που φρόντισε όπως τόσο στο στάδιο ποδοσφαίρου του, όσο και στο Εθνικό Στάδιο Στίβου αλλά και στους χώρους στάθμευσης του, να τηρεί όλες τις διευκολύνσεις προσβασιμότητας από ΑμεΑ».

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη «στις τάξεις του ΓΣΠ υπάρχει και η απορία γιατί ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης χρησιμοποίησαν φωτογραφίες του ΓΣΠ για να δώσουν παράδειγμα κυπριακών γηπέδων μη φιλικά προς ΑμεΑ».

Στην ιστοσελίδα του ΓΣΠ, υπάρχουν οδηγίες και πληροφορίες για την πρόσβαση των ΑμεΑ στο στάδιο και τον χώρο στάθμευσης. Συγκεκριμένα, υπάρχει προκαθορισμένος χώρος στάθμευσης ο  οποίος βρίσκεται στην νοτιοδυτική πλατεία του Αθλητικού Κέντρου του ΓΣΠ.

Η είσοδος ΑμεΑ για το στάδιο βρίσκεται στη δυτική κερκίδα του Σταδίου δίπλα από την είσοδο Δ5. Ο χώρος είναι ειδικά διαμορφωμένος και εξοπλισμένος. Οι θέσεις είναι στο τμήμα 112 και 113 (Δυτική κερκίδα), με άριστη οπτική επαφή με τον αγωνιστικό χώρο. Υπάρχουν θέσεις και για άτομα χωρίς τροχοκαθίσματα καθώς και τους συνοδούς τους. Πέραν τούτου υπάρχουν και συγκεκριμένες διαδικασίες για τηλεφωνική κράτηση χώρων στάθμευσης καθώς και θέσης στις κερκίδες όπως επίσης και συγκεκριμένο άτομο που ασχολείται με την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη «Οι εγκαταστάσεις του ΓΣΠ αναβαθμίζονται συνεχώς και πάντοτε με έξοδα του ΓΣΠ σύμφωνα με τα εκάστοτε κριτήρια της UEFA, ώστε να παραμένει στην ανώτατη κατηγορία - το μοναδικό στην Κύπρο. Το στάδιο, το 2013, έτυχε ευμενούς αναφοράς στο ετήσιο συνέδριο ασφάλειας της UEFA για τις διαδικασίες και διευκολύνσεις για άτομα με κινησιακά και άλλα προβλήματα. Η νεοσύστατη Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων μπορεί να συμβάλει στη λύση του προβλήματος», κατέληξε.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ