Ρέει το cash στα ταμεία του κράτους από το «Ζηνοβία»

Περισσότερα από 14 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο προσφέρει στο κράτος το ναυάγιο «Ζηνοβία» στη Λάρνακα.

 


Article featured image
Article featured image

Σε σχετική ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωση της «Εβδομάδας Ζηνοβία» αναφέρεται ότι «όλοι οι φιλοξενούμενοι από το εξωτερικό επιβεβαίωσαν ότι το Ζηνοβία είναι αδιαμφισβήτητα το καλύτερο σημείο ναυαγιοκατάδυσης στην Ευρώπη και σίγουρα ανάμεσα στα πιο ενδιαφέροντα και σημαντικά ανά τον κόσμο».

Ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Καταδυτικών Κέντρων Κύπρου Jonathan Wilson ανέφερε ότι το Ναυάγιο Ζηνοβία από μόνο του φέρνει στην οικονομία έσοδα πέραν των 14 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως.

Ένα μεγάλο ποσοστό τουριστών, σημειώνεται στην ανακοίνωση «επιλέγει την Κύπρο και τη Λάρνακα ως προορισμό διακοπών αποκλειστικά και μόνο για να καταδυθούν στο συγκεκριμένο σημείο, με αποτέλεσμα το ναυάγιο «Ζηνοβία» να αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης τουριστών στο νησί».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΤΑΠ Λάρνακας  Ντίνο Λευκαρίτη «είναι προφανές πως το ναυάγιο Ζηνοβία αποτελεί ένα εξαιρετικά δυνατό υποθαλάσσιο τουριστικό αξιοθέατο παγκοσμίων διαστάσεων το οποίο προσφέρει και περιβαλλοντικά αλλά και οικονομικά οφέλη στην οικονομία».

Δυστυχώς όμως συνέχισε «αυτό δεν έχει γίνει αντιληπτό από ορισμένα κυβερνητικά τμήματα. Θεωρούμε αδιανόητο να συνεχίζεται η παράνομη αλίευση στο συγκεκριμένο σημείο που αποτελεί το σημαντικότερο ύφαλο στην Κύπρο και κανονικά θα έπρεπε να προστατεύεται».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ