Από βασίλισσα στα καλλιστεία, χάκερ κατά της τρομοκρατίας

Το 2010 η Lara Abdallat είχε αναδειχθεί Miss Ιορδανία. Τώρα, η νεαρή καλλονή έχει εγκαταλείψει τις παραρέλες και πολεμάει με νύχια και με δόντια την ISIS.

 


Article featured image
Article featured image

Στην ταινία Miss Με Το Ζόρι, η Sandra Bullock είναι μια πράκτορας που μεταμορφώνεται σε βασίλισσα ομορφιάς στα καλλιστεία για να πολεμήσει το έγκλημα. Η ιστορία της Lara είναι η αντίστροφη.

Το 2010 η 28χρονη τότε Lara είχε στεφθεί Miss Ιορδανία κι ένα χρόνο αργότερα είχε ανακηρυχτεί Miss Αραβία. Παράτησε όμως τα πάντα. Εγκατέλειψε τον τίτλο της και την καριέρα της στις πασαρέλες για να ριχτεί στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Στόχος της; Η ISIS.

«Είχα βαρεθεί πραγματικά να ανοίγω τις ειδήσεις κάθε πρωί και να βλέπω εκατοντάδες ανθρώπους να σκοτώνονται. Και πραγματικά είχα εκνευριστεί. Είπα στον πατέρα μου πως θα μου άρεσε να ανοίξω την τηλεόραση μου και να δω κάτι χαρούμενο» είπε η Lara.

H 33χρονη σήμερα κοπέλα είναι μέλος της Ghost Security. Μια διεθνή αντι-τρομοκρατική οργάνωση με χάκερς που έχει σκοπό να ανακαλύπτει και να καταπολεμά μέσω διαδικτύου δράσεις της ISIS και να αποτρέπει επιθέσεις.

«Σκοπός μας είναι να εξαλείψουμε την παρουσία Ισλαμικών εξτρεμιστικών οργανώσεων όπως το Ισλαμικό Κράτος, η Al-Qaeda και η Boko Haram στο διαδίκτυο. Έτσι, θα ελέγχεται η στρατολόγηση νέων μελών αλλά και η δυνατότητα τους να οργανώνουν διεθνείς τρομοκρατικές επιθέσεις εξηγεί» η Lara.

Η Lara είναι η μοναδική μουσουλμάνα μέλος της Ghost Security.

Για εκείνη λοιπόν ο αγώνας κατά της ISIS είναι προσωπικός και η ίδια λέει πως μόνο μέσα από αυτή τη οργάνωση αισθάνεται πως κάνει κάτι ουσιαστικό για την καταπολέμηση των τρομοκρατών.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ