Το Βατικανό παραδέχεται πως (μάλλον) υπάρχουν εξωγήινοι

Η πολύ πρόσφατη ανακάλυψη ενός πλανήτη που έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με αυτά της Γης, συνεπάγεται σαφέστατα την ύπαρξη αυξημένων πιθανοτήτων ο πλανήτης αυτός να διέθετε στο παρελθόν ή να εξακολουθεί να διαθέτει κάποιες μορφές ζωής.

 


Article featured image
Article featured image

Μετά από την ανακάλυψη αυτή, ο πατέρας Χοσέ Φούνες, διευθυντής του Αστεροσκοπείου του Βατικανού στη Ρώμη, δήλωσε ότι είναι πιθανό να υπάρχει νοήμων ζωή και σε άλλους πλανήτες.

Αυτή η δήλωση, βέβαια, μέχρι και λίγα χρόνια πριν θα θεωρούνταν πρωτοφανής, καθώς ο χριστιανισμός και ειδικά η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία εδώ και αιώνες θεωρούν τη Γη ως το κέντρο του κόσμου που είχε λάβει το θεϊκό δώρο της ζωής.

Πάντως, ο πατέρας Φούνες πρόλαβε να καθησυχάσει τους πιστούς ότι η Γη εξακολουθεί να είναι η μοναδική αγαπημένη του Θεού αφού μόνο στον πλανήτη μας έχει κάνει την εμφάνιση του ο Χριστός.

«Είναι πιθανό ότι υπήρξε ζωή και μάλιστα κάποιας μορφής νοήμων ζωή σε άλλους πλανήτες. Βέβαια, δεν πιστεύω ότι θα έρθουμε ποτέ σε επαφή με κάποιον νοήμονα εξωγήινο. Η ανακάλυψη ζωής με νοημοσύνη δεν σημαίνει φυσικά ότι υπάρχει και ένας ακόμη Ιησούς. Η ενσάρκωση του υιού του Θεού είναι μοναδικό γεγονός στο Σύμπαν».


[Πηγή]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ