Χωρίς ανακύκλωση το Παραλίμνι;

Αποσύρει τους κάδους ανακύκλωσης από το Παραλίμνι η Green Dot Κύπρου.

 


Article featured image
Article featured image

Σε διακοπή της συνεργασίας της με το Δήμο Παραλιμνίου από την 8η Οκτωβρίου 2015, ως αποτέλεσμα της άρνησης του Δήμου να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις που πηγάζουν από τη μεταξύ τους συμφωνία, προχώρησε η Green Dot Κύπρου

Όπως αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση της η Green Dot Κύπρου, η σταδιακή απόσυρση των κάδων ανακύκλωσης από τον Δήμο θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Οκτωβρίου.



Αναφέρει, επίσης, ότι προέβησαν σε συνεχείς προσπάθειες να συνεννοηθούν με το Δήμο Παραλιμνίου, μέσω του Δημάρχου, του οποίου τις εισηγήσεις υιοθέτησαν κατά γράμμα.



«Μετά από ακριβείς μετρήσεις των ποσοτήτων του χαρτιού από τον Νοέμβριο του 2013 μέχρι τον Οκτώβριο του 2014, προβήκαμε σε μειώσεις των χρεώσεων που ανταποκρίνονται πλήρως στις εισηγήσεις του Δήμου. Παρά ταύτα ο Δήμος δεν πληρώνει τα οφειλόμενα εδώ και 3½ χρόνια. Στην προσπάθειά μας να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις, η διακοπή επελέγη να γίνει μετά την καλοκαιρινή περίοδο», προσθέτει η Green Dot Κύπρου η οποία είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός.



Αναφέρει, παράλληλα, ότι προσφέρει υπηρεσίες ανακύκλωσης στην κυπριακή κοινωνία, ενώ οι τοπικές αρχές συνεισφέρουν το 17% των εξόδων.



«Συνεργαζόμαστε υπεύθυνα και εποικοδομητικά με 26 Δήμους και 30 Κοινότητες. Εάν οποιαδήποτε Τοπική Αρχή επιθυμεί να κάνει την ανακύκλωση με δικά της μέσα, ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, είναι ελεύθερη να το πράττει. Η συνεργασία μας με τις Τοπικές Αρχές διέπεται από γενική συμφωνία που συνομολογείται με τη βοήθεια των Ενώσεων των Τοπικών Αρχών και η οποία πηγάζει από τις πρόνοιες του Περί Συσκευασιών Νόμου. Έχουμε προβεί σε διευθετήσεις τα τελευταία δύο χρόνια ούτως ώστε το οικονομικό βάρος στις Τοπικές Αρχές να μειωθεί αισθητά, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Δυστυχώς είναι αδύνατο να προσφέρουμε υπηρεσίες σε οποιαδήποτε Τοπική Αρχή η οποία αρνείται να πληρώνει τις υποχρεώσεις της επί μακρόν και χωρίς εύλογο λόγο», προσθέτει.



Η Green Dot Κύπρου απολογείται στους Δημότες και επαγγελματίες του Δήμου Παραλιμνίου και διαβεβαιώνει ότι η διάθεση τους να τους εξυπηρετούν παραμένει αναλλοίωτη.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ