Πίνουμε μπίρες στα 4 κυπριακά μικροζυθοποιεία!

Είναι αλήθεια πως, άμα το ψάξεις καλά εκεί έξω, βρίσκεις εξαιρετική μπίρα να πιείς.

 


Article featured image
Article featured image

Πέραν από τις γνωστές και μη εξαιρετέες κυπριακές μεγάλες μπίρες (Carlsberb, KEO, ΛΕΩΝ κλπ), πολλές μπιραρίες και άλλα μαγαζιά φροντίζουν να εμπλουτίζουν συνεχώς τη γκάμα τους, τόσο με τα γνωστά brands του εξωτερικού όσο και με μπουκάλια φερμένα από μικρά ζυθοποιεία, τα οποία ομολογουμένως κάνουν εξαιρετική δουλειά.

Σε αυτά τα microbreweries είναι που θέλουμε να εστιάσουμε -τα μικροζυθοποιεία, με την περιορισμένη παραγωγή, πλην όμως με τις πολύ ιδιαίτερες γεύσεις. Στα κυπριακά μικροζυθοποιεία όμως!

Δεν ξέρουμε αν αυτό αποτελεί ένα καινούργιο κυπριακό trend και ούτε θα σπεύσουμε να το βαφτίσουμε ως τέτοιο, σίγουρα όμως είναι άξιο αναφοράς πως στο νησί λειτουργούν ήδη 4 microbreweries -πιθανόν να ‘ναι κι άλλα που δεν ξέρουμε, οπότε please ενημερώστε μας εάν και εφόσον είναι κι άλλα που δεν τα ξέρουμε-, ενώ άξιο αναφορά είναι και η κουλτούρα που έχει αναπτυχθεί σε ότι αφορά γενικότερα στην μπίρα τα τελευταία χρόνια, κάτι που φαίνεται και από τα πολλά φεστιβάλ μπίρας που διοργανώνονται.

Αν επιλέξεις να επισκεφτείς ένα από αυτά, θα έχεις τη δυνατότητα να γευτείς φρέσκια μπύρα κατευθείαν από τα δοχεία ωρίμανσης, να μάθεις πως φτιάχνεται, αλλά και να ξεναγηθείς στους χώρους με τα βαρέλια και τα διάφορα μηχανήματα.

 

Prime Microbrewery

Το Prime Microbrewery βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή της Σωτήρας Αμμοχώστου. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση που δημιουργήθηκε από ανθρώπους που αγαπούν τη μπίρα και είναι σε λειτουργία από το 2012.

Στόχος των δημιουργών του είναι να παράγουν την καλύτερη ποιοτικά μπίρα, χρησιμοποιώντας μόνο αγνά φυσικά συστατικά και χωρίς πρόσθετα χημικά.

Το μικροζυθοποιείο είναι ανοιχτό τα Σαββατοκύριακα (κατόπιν ραντεβού), από τη 13.00 μέχρι τις 14.30, για ξενάγηση του κοινού στους χώρους του εργοστασίου, αλλά και για δοκιμή μπιρών.

Οι μπίρες που παράγει το Prime είναι η Prime Pale Ale, Prime Amber Ale, η Prime Golden Ale, η Prime Black και η Prime White. Μπορείς να τις βρεις παγκύπρια, σε υπεραγορές, κάβες αλλά και σε μπιραρίες, αφού εδώ και κάποιους μήνες έχει αναλάβει τη διανομή της μια μεγάλη εταιρεία στον χώρο του λιανικού εμπορίου.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφώνησε στο 23826130, ή πάτησε ΕΔΩ.

 

 

Aphrodite’s Rock Brewing Company

Το μικροζυθοποιείο Aphrodite’s Rock βρίσκεται στο όμορφο χωριό Τσάδα της Πάφου και έχει στόχο να φέρει πίσω τις γεύσεις μιας άλλης εποχής. 

Δημιουργήθηκε από μια οικογένεια Άγγλων, μόνιμων κατοίκων Κύπρου και εκεί εργάζεται ένα καλά καταρτισμένο προσωπικό, αλλά και έμπειροι ζυθοποιοί.

Στο εργοστάσιο παράγεται μια μεγάλη ποικιλία από φρέσκιες, χειροποίητες μπίρες, 7 από τις οποίες αποτελούν τον πυρήνα (ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΙΣ), ενώ είναι και ορισμένες εποχιακές αλλά και special προτάσεις, όπως αυτή που φτιάχνεται τα Χριστούγεννα, ή αυτή με αφορμή το Oktoberfest.

Αν θέλεις να δεις πως φτιάχνεται η μπίρα από κοντά, αλλά και για να ξεναγηθείς στους χώρους του Aphrodite's Rock, θα πρέπει να βρεθείς εκεί από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, στις 14.00 ακριβώς.

Στο χώρο του Aphrodite’s Rock, εκτός από το εργοστάσιο, υπάρχει και το Brewpub όπου μπορείς να δοκιμάσεις φαγητά και μπίρα από μια αρκετά μεγάλη ποικιλία.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις στην ιστοσελίδα του Aphrodite’s Rock Brewing Company, ή τηλεφωνικά στο 26101446.

 

 

PIVO «Πίβο» Microbrewery

Η πρωτεύουσα και συγκεκριμένα η παλιά Λευκωσία, εδώ και περίπου ένα μήνα, απέκτησε το δικό της ζυθοποιείο.

Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση η οποία, εκτός από μικροζυθοποιείο, λειτουργεί και σαν μικρή μπιραρία, με όμορφο κήπο. Εδώ μπορείς να απολαύσεις τις μπίρες απ' ευθείας από τα δοχεία ωρίμανσης. 

Οι μπίρες που παράγονται είναι η Hoppy (American India Pale Ale), η Blondie (bohemian Pilsner), η Noir (τσέχικη dark lager) και η Sitarenia (δροσερή βαυβαρική Weissbier).

Τις μπίρες του «πίβο» μπορείς να τις βρεις μόνο στο «πίβο» και πουθενά άλλου.

Μπορείς να επισκεφτείς το ζυθοποιείο της πρωτεύουσας καθημερινά, από τις 19.00 μέχρι και τη 01.00.

Για περισσότερες πληροφορίες, τηλεφώνησε στα 22 377088, 99 076338, 99 162132, ή πάτησε ΕΔΩ.

 

 

Hula Hops Brewing

Το Hula Hops Breweing είναι ένα microbrewery που δημιουργήθηκε το 2015 από 3 ενθουσιώδεις λάτρεις της μπίρας.

Σκοπός τους είναι να παράγουν εξαιρετικής ποιότητας «χειροποίητη» μπίρα και φυσικά να διαδώσουν τον ενθουσιασμό αναφορικά με το συγκεκριμένο είδος μπίρας στο κυπριακό κοινό.

Πρόσφατα, παρουσίασαν την πρώτη τους μπίρα, την Cyprus Citrus IPA που παρασκευάζεται και , μια ευκολόπιοτη IPA (Indian Pale Ale) μπίρα με άρωμα εσπεριδοειδών, πορτοκαλιών και λεμονιών της κυπριακής υπαίθρου.

«Απολαύστε την καθώς ετοιμάζουμε την επόμενη» μάς λένε τα παιδιά και μας κάνουν να αδημονούμε.

Για πληροφορίες πάτησε ΕΔΩ, ή ΕΔΩ ή στείλε email sales@hulahopsbrewing.com

 

 

 

 

BONUS: ΔΕΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΖΥΘΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟ PRIME MICROBREWERY

Prime MicroBrewery from Klein Mein on Vimeo.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ