Τo Λήδρα Πάλας ανοίγει και είναι για καλό

Το ιστορικό και άλλοτε κοσμοπολίτικο ξενοδοχείο Ledra Palace στη Λευκωσία, το οποίο έχει ταυτιστεί με την πολυετή μα όχι τελεσίδικη διαίρεση της Κύπρου, θα ανοίξει το ερχόμενο Σάββατο τις πόρτες του για να δεχτεί νέους με ανησυχίες στο κυπριακό.

 


Article featured image
Article featured image

Οι περισσότεροι νέοι της Κύπρου βαριούνται να ασχοληθούν με το «κυπριακό». Είναι απολιτίκ, δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει και ούτε θέλουν να μάθουν. Αιτιολογούνται και σε σημαντικό βαθμό έχουν δίκαιο.

Άλλοι πάλι, κουβαλούν ακόμη τα ίδια νοσηρά μα και αστεία σύνδρομα φανατισμού και μονοδιάστατης οπτικής που είχαν οι γονείς και οι παππούδες τους στο παρελθόν και συνέβαλαν στη διαίρεση. Τα πρόσφατα περιστατικά με τις επιθέσεις εναντίον των τουρκοκυπριακών αυτοκινήτων στη Λευκωσία το επιβεβαιώνουν.

Υπάρχουν, ωστόσο, και οι πιο συνειδητοποιημένοι, ευαισθητοποιημένοι και νηφάλιοι στην κρίση και κριτική νέοι, που δεν παρασύρονται από φανφάρες και ενδιαφέρονται για το ζήτημα με τρόπο υγιή.

Σε αυτούς και σε άλλους που ενδεχομένως θα ήθελαν να τους μοιάσουν, απευθύνεται η ενδιαφέρουσα εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο Λήδρα Πάλλας.

Διοργανωτής είναι η κοινότητα των Global Shapers Λευκωσίας, παράρτημα της αντίστοιχης Παγκόσμιας Κοινότητας, με περισσότερα από 450 κέντρα σε όλο τον κόσμο.

Η διεθνής κοινότητα των Global Shapers δημιουργήθηκε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) με έδρα τη Γενεύη, της Ελβετίας. Είναι ένα δίκτυο κέντρων τα οποία δημιουργούνται και διοικούνται από νέους οι οποίοι είναι εξαίρετοι και οι οποίοι έχουν τη θέληση να προσφέρουν στην κοινότητα τους.

Όπως εξηγούν οι εδώ Global Shapers «ως μέρος των δραστηριοτήτων μας είναι και η εκδήλωση που προγραμματίζουμε η Ημέρα των Νέων: «Οι Νέοι διαμορφώνουν το μέλλον τους» η οποία αποσκοπεί στο να συμπεριλάβει τη φωνή των νέων στην ατζέντα των συνομιλιών μεταξύ των ηγετών και των δύο κοινοτήτων».

Στην παρούσα φάση, πιστεύουν οι Κύπριοι Global Shapers, η γνώμη των νέων δεν αντιπροσωπεύεται στις συνομιλίες, για αυτό το λόγο η εκδήλωση είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τα νέα άτομα να συναντηθούν σε ένα μέρος και να ανταλλάξουν ιδέες για ένα κοινό μέλλον.

Η εκδήλωση θα χωριστεί σε δύο Τμήματα: A. Ομιλίες και Β. Εργαστήρια. Και τα δύο τμήματα βασίζονται σε 3 θεματικές ενότητες: 1. Επιχειρηματικότητα, 2. Εκπαίδευση, 3. Τέχνες και Πολιτισμός.

Στο πρώτο τμήμα ομιλητές και από τις δύο κοινότητες θα εκφέρουν την άποψη τους για το μέλλον μιας ενοποιημένης Κύπρου.  Στο δεύτερο τμήμα θα προσφερθεί  εργαστήρι για κάθε θεματική ενότητα όπου οι συμμετέχοντες θα εκφέρουν την άποψη τους και θα καταθέσουν τις εισηγήσεις τους για ένα κοινό μέλλον. Μετά το πέρας της εκδήλωσης όλες οι εισηγήσεις θα μεταφερθούν σε ένα κείμενο-διακήρυξη και θα δοθούν στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων.   

Ημερομηνία: Σάββατο 28 Νοεμβρίου, ώρα 10:00-17.00

Χώρος: Ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας (Οδός Μάρκου Δράκου, Λευκωσία)

Για Εγγραφές: http://bit.ly/1kARYg6

Επισκεφθείτε την Κοινότητα των Global Shapers Λευκωσίας:

Ιστοσελίδα: www.globalshapers.org

Facebook: GlobalShapersNicosia

Twitter: nicosiashapers

Instagram: nicosiashapers


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ