«SOS Λάρνακα! Ραδιενεργά απόβλητα, τοξικά χημικά και εκρηκτικά»

Μπορεί πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αραδίππου να ενέκρινε την επίμαχη σχετική έκδοση άδειας για εργοστάσιο χρυσού στην περιοχή, οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες όμως αρνούνται να συμβιβαστούν και επιμένουν στις διαμαρτυρίες.



Η κεντρική φωτογραφία είναι από διαμαρτυρία στο Δημαρχείο Αραδίππου

 


Article featured image
Article featured image

«SOS! H πόλη και η επαρχία Λάρνακας σε τεράστιο κίνδυνο από ραδιενεργά απόβλητα, τοξικά χημικά, εκρηκτικά»! Έτσι ξεκινά νέο ψήφισμα στο Avaaz που υπογράφεται από τους «Πολίτες της πόλης και επαρχίας Λάρνακας» και μέσω του οποίου ζητείται η άμεση μετακίνηση των ζωνών βαριάς βιομηχανίας από την οικιστική ζώνη, αφού, όπως υποστηρίζουν «επικίνδυνες εγκαταστάσεις δίπλα στα σπίτια μας θέτουν σε τεράστιο κίνδυνο την υγεία και ασφάλειά μας».

Αυτή τη στιγμή, υποστηρίζουν, ανεγείρονται εγκαταστάσεις βαριάς βιομηχανίας σε απόσταση μικρότερη του 1,5 km από οικιστικές ζώνες χωρίς να ακολουθηθούν οι σωστές και προβλεπόμενες διαδικασίες και χωρίς τη δημόσια ενημέρωση και συμμετοχή «όπως προβλέπεται τόσο στους εγχώριους όσο και στους ευρωπαϊκούς Κανονισμούς».

Οι «ξεσηκωμένοι» Λαρνακείς πιστεύουν πως οι βιομηχανίες αυτές θα μετατρέψουν την πόλη τους από μια τουριστική επαρχιακή πόλη σε μια βαριάς βιομηχανίας θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών καθώς και το περιβάλλον.

 

Για να διαβάσετε το ψήφισμα και να υπογράψετε αν θέλετε και εσείς ΕΔΩ.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ