Το ΡΙΚ άνοιξε το αρχείο του στους πολίτες

Ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις του κοινού, αλλά και αναγνωρίζοντας τον ρόλο του ως η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση του τόπου, το ΡΙΚ άνοιξε από σήμερα 20 Ιανουαρίου 2016 τα αρχεία του στην κοινωνία.

 


Article featured image
Article featured image

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΡΙΚ, «χιλιάδες αρχεία, σε εικόνα και ήχο, τα οποία αντιπροσωπεύουν την ιστορία και τον πολιτισμό του συνόλου του ελληνισμού, βρίσκονται στη διάθεση του κοινού, τόσο για σκοπούς έρευνας, όσο και για απλή περιήγηση, μέσω του Συνδέσμου http://portal.digital-herodotus.eu/?page_id=674”.

Η λειτουργία της πιο πάνω ιστοσελίδας αποτελεί την τελευταία πράξη του έργου «Ψηφιακός Ηρόδοτος», στο πλαίσιο του οποίου ψηφιοποιήθηκαν και τεκμηριώθηκαν χιλιάδες τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά αρχεία.

Στο μουσειακό υλικό, το οποίο βρίσκεται στη διάθεση του κοινού, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ανέκδοτες σκηνές από τα τραγικά γεγονότα του 1974, συνεντεύξεις με εκατοντάδες ανθρώπους από τον χώρο του Πολιτισμού και της πολιτικής ζωής στην Κύπρο και την Ελλάδα, κλασικές θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες που άφησαν εποχή, αξέχαστες σειρές που μεταδόθηκαν από τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ