Ψηφοφορία για να βγει η Λευκωσία καλύτερη πόλη στην Ευρώπη

Η Λευκωσία είναι υποψήφια να αναδειχθεί ως ο καλύτερος προορισμός στην Ευρώπη για το 2016.

 


Article featured image
Article featured image

Για έβδομο συνεχές έτος, χρήστες του διαδικτύου καλούνται από τον οργανισμό «European Best Destinations» να επιλέξουν τον καλύτερο ευρωπαϊκό προορισμό της χρονιάς που διανύουν.  

Προς μεγάλη και ευχάριστή μας έκπληξη, η Κύπρος και συγκεκριμένα η Λευκωσία είναι ανάμεσα στους 20 προορισμούς που έχουν επιλεγεί να είναι υποψήφιοι για το 2016!

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού, η εδώ και δέκα αιώνες πρωτεύουσα του νησιού είναι σήμερα ένα ζωντανό κέντρο εμπορίου και επιχειρήσεων. Περιτριγυρίζεται από ενετικά τείχη, που υπενθυμίζουν στον επισκέπτη την ταραχώδη μεσαιωνική της ιστορία και η βόλτα στα στενά δρομάκια με κρεμαστά μπαλκονάκια και τους πανέμορφους πεζοδρόμους είναι μια εμπειρία που κανείς δεν πρέπει να χάσει.

Στο κείμενο γίνεται ακόμη αναφορά στα μουσεία, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και τη νυχτερινή ψυχαγωγία που προσφέρει η πόλη αλλά και στη μοναδική της επαρχία και φύση, με τα γραφικά χωριουδάκια, τη γοητεία της αγροτικής Κύπρου και τα μοναστήρια και εκκλησίες – μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ στην οροσειρά του Τροόδους.

Να σημειώσουμε πως αν και η Λευκωσία συναγωνίζεται πόλεις – μεγαθήρια όπως είναι το Λονδίνο, η Ρώμη και η Αθήνα, ο περσινός τίτλος δόθηκε στη σχετικά «μικρή και ασήμαντη» πόλη Μπορντό στη Γαλλία.

Για να ψηφίσετε και εσείς τη Λευκωσία πατήστε ΕΔΩ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ