Ο θρυλικός Kabamaru επιστρέφει σε manga!

Εάν είσαι παιδί των 80’s και των (early) 90’s σίγουρα θα θυμάσαι το γιαπωνέζικο anime Καμπαμαρού.

 


Article featured image
Article featured image

Πώς είναι άλλωστε δυνατόν να ξεχαστούν τα τεράστια στόματα που κάλυπταν ολόκληρη την «αρχαιολογική» του τότε οθόνη και η τρέλα των χαρακτήρων με τα μακαρόνια! Αυτά είναι εικόνες που με τίποτα δεν ξεχνιούνται.

Τριάντα δύο ολόκληρα χρόνια μετά, η δημιουργός του Kabamaru, Yuu Azuki, κυκλοφορεί τη συνέχεια της ιστορίας σε manga με τίτλο Iga no Kabamaru Sorikara.

Η Αzuki σχεδίαζε το εν λόγω manga από το 1979 μέχρι το 1984 σε εβδομαδιαία περιοδικά. To 1983 κυκλοφόρησε σε anime στην ιαπωνική τηλεόραση με 24 επεισόδια το 1983-1984. Αυτά ήταν που βλέπαμε σε Ελλάδα και Κύπρο.

Μετά από τότε δεν υπήρξε κάποια συνέχεια στην ιστορία του Kabamaru.

Για την ιστορία, να πούμε πως ο Kabamaru είναι ένας νίντζα, ο οποίος, όταν πεθαίνει ο παππούς του Σάιζο, πηγαίνει στο Τόκιο να ζήσει με την γιαγιά του (δεν είναι πραγματική γιαγιά του, αλλά μία γυναίκα που ήταν πολύ ερωτευμένη όταν ήταν νέα με τον παππού του Kabamaru).

Εκεί θα συναντήσει τη μοναδική εγγονή της γιαγιάς, θα παλέψει εναντίον του αντίπαλου σχολείου, θα τρέξει σε μαραθώνιο, θα σώσει τον Ινοκίσι, τον φίλο του το αγριογούρουνο από το βουνό, το οποίο το είχαν σε έναν ζωολογικό κήπο στο Τόκιο, θα υποστεί βασανιστήρια από την χοντρή νοσοκόμα και άλλα.

Η πλοκή στο manga θα συνεχίσει από το σημείο στο οποίο είχε μείνει, όταν δηλαδή ο Καμπαμαρού επέστρεψε στα βουνά για να εκπαιδευτεί σε νίντζα.

 

Δείτε το πρώτο επεισόδιο με την εξίσου θρυλική μεταγλώττιση στα ελληνικά:


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ