Αξίζει τον κόπο να πάω στην έκθεση «Living Dinosaurs»;

Οι πλείστοι που είχαν την ευκαιρία να την επισκεφτούν έφυγαν ενθουσιασμένοι, ενώ (όπως συμβαίνει πάντα και με όλα) είναι και αυτοί που ενδεχομένως να έχουν μια κάπως διαφορετική άποψη.

 


Article featured image
Article featured image

Εμείς, ανήκουμε στην πρώτη κατηγορία, θεωρώντας πως, φυσικά και αξίζει τον κόπο!

Θα προσπαθήσουμε όσο πιο συνοπτικά γίνεται και χωρίς να γίνουμε κουραστικοί, να σας μεταφέρω τους λόγους για τους οποίους αξίζει να αφιερώσετε ένα απόγευμα ή ένα πρωϊνό για να «γνωρίσετε» 25 διαφορετικά είδη δεινοσαύρων που έζησαν στον πλανήτη μας πολλά εκατομμύρια χρόνια πριν. Αυτός που μόλις αναφέραμε είναι ο πρώτος καλός λόγος.

Ότι, δηλαδή, θα δείτε τα «τέρατα» στο φυσικό τους μέγεθος, τα οποία μάλιστα βγάζουν ήχους πολύ κοντινούς στους φυσικούς και όλο αυτό σε ένα καλοστημένο σκηνικό με πολύ προσεγμένο φωτισμό.

Κατά τ’ άλλα, το γεγονός και μόνο ότι αποτελεί παραγωγή της παγκοσμίως γνωστής στον τομέα της, «Aurea Exhibitions», σε συνεργασία με το Παλαιοντολογικό Ίδρυμα Felix de Azara και το Πανεπιστήμιο Maimonides της Αργεντινής και με την επιμέλεια του Sebastian Apesteguía, διεθνούς και εγνωσμένου κύρους παλαιοντολόγο και διδάκτορα στις Φυσικές Επιστήμες, σίγουρα είναι ένα στοιχείο που προσδίδει κύρος και αποτελεί εγγύηση στο project.

Μάθετε επίσης πως, με το που έφτασαν στην Κύπρο τα 10 μεγάλα κοντέινερ με τους δεινόσαυρους, χρειάστηκαν 10 ολόκληρες μέρες για να στηθεί η έκθεση με τους 25 δεινόσαυρους.

Χρόνος καθόλου αμελητέος αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Βραχιόσαυρος, που είναι και ο πιο ψηλός, έχει ύψος 12 μέτρα, ή ο πιο μακρύς, που είναι ο Διπλόδοκος, έχει μήκος 27 μέτρα.

Σε κόστος, οι μεγάλοι δεινόσαυροι στοίχισαν κατά μέσο όρο μισό εκατομμύριο ευρώ ο καθένας.

 



Less than a month is left for the Living Dinosaurs Exhibition ...

Less than a month is left for the Living Dinosaurs Exhibition to leave Cyprus!! A world class, highly entertaining event & an educational exhibition, featuring 25 life-size dinosaurs, a life-size skeleton replica, a Dino 3D Cinema, and a children’s interactive area!! Must-Visit!! #Hbdinos #dinoscy


Posted by Living Dinosaurs on Wednesday, 2 March 2016


 

Πέραν από τους 25 δεινόσαυρους, τα παιδιά-επισκέπτες μπορούν να περάσουν εποικοδομητικά τον χρόνο τους και με άλλες δραστηριότητες, όπως να γίνουν αρχαιολόγοι και να ψάχνουν στην άμμο για απολιθώματα, ή να κάνουν παζλ, να παίξουν με lego, να ζωγραφίσουν, αλλά και να δουν μια 3D ταινία 13 λεπτών όπου ξετυλίγεται όλη η ιστορία, από τη γέννηση (μέσα από το αυγό) ως… την εξαφάνιση.

 

Η έκθεση «Living Dinosaurs» θα παρουσιάζεται στην Κρατική Έκθεση Κύπρου μέχρι και τις 28 Μαρτίου, λειτουργεί κάθε μέρα από τις 9.00 ως τις 20.00, ενώ για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 77772939.

 

Ειδικά για το ερχόμενο τριήμερο, Σάββατο 12/3, Κυριακή 13/3 και Δευτέρα 14/3, θα υπάρχει μια προσφορά όπου τα εισιτήρια για τους ενήλικες, αντί €12 που είναι η κανονική τιμή (για τα Σαββατοκύριακα) θα πωλούνται προς €9, όσο δηλαδή και τις καθημερινές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ