Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Melissa Hekkers θα ανέβει στη σκηνή του TedxNicosia2016

Η Melissa Hekkers γεννήθηκε στο Βέλγιο και από το 2004 ζει και εργάζεται στην Κύπρο. Είναι ελεύθερη επαγγελματίας δημοσιογράφος, αρθογράφος σε τοπικές εφημερίδες, περιοδικά και διαδικτυακές πλατφόρμες.

 


Article featured image
Article featured image

Το συγγραφικό της έργο επικεντρώνεται κυρίως στις τέχνες, τον πολιτισμό, σε ανθρώπινου ενδιαφέροντος ιστορίες, καθώς και σε ταξιδιωτικά συγγράμματα βγαλμένα από τα δικά της ταξίδια που τόσο αγαπά.

Πρόσφατα η Melissa δραστηριοποιήθηκε έντονα με το κρίσιμο θέμα του προσφυγικού, τόσο σαν συγγραφέας έχοντας σαν στόχο να ευαισθητοποιήσει το αναγνωστικό της κοινό ως προς αυτό το ζήτημα, όσο και σαν ανεξάρτητη εθελόντρια. 

Το 2007 εξέδωσε το πρώτο της παιδικό βιβλίο στα αγγλικά και στα ελληνικά με τίτλο Κροκόδειλος,  κερδίζοντας το Κυπριακό Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης. Το 2012 εξέδωσε το δεύτερο παιδικό της βιβλίο με τίτλο Πετώντας σε κόκκινους ουρανούς (στα ελληνικά και στα αγγλικά), που αποτέλεσε μια πειραματική  προσέγγιση στη λογοτεχνία και της επέφερε μια τιμητική υποψηφιότητα στα Κυπριακά Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας. 

Τον επόμενο χρόνο η Melissa παρέκκλινε από τη συγγραφή παιδικών βιβλίων και εξέδωσε την πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο ‘’Come- Forth’’. Το 2014 προχώρησε στη δημοσίευση του τρίτου της παιδικού βιβλίου με τίτλο ‘’Πούπα’’ (στα ελληνικά και στα αγγλικά), το οποίο απέσπασε αξιόλογες κριτικές. 

Περισσότερες λεπτομέρειες ως προς το έργο της μπορείτε να βρείτε στο εξής ιστολόγιο melissahekkers.com.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ