Το Facebook βάζει τέλος στους τίτλους-δόλωμα

Το Facebook αποφάσισε να κηρύξει πόλεμο, στους τίτλους-δόλωμα, ώστε να παρέχει στους χρήστες του όσο το δυνατόν πιο ποιοτικό και σχετικό με εκείνους περιεχόμενο.

 


Article featured image
Article featured image

Έτσι, για να αποβάλλει συνδέσμους «clickbaits», ανακοίνωσε την τροποποίηση του αλγορίθμου του με την προσθήκη δύο ακόμα μεταβλητών: τον χρόνο προβολής και την ποικιλία στις δημοσιεύσεις.

Το πρώτο, έχει να κάνει με το χρόνο που ξοδεύει ένας χρήστης έχοντας πατήσει σε κάποιο link στο Facebook. Αυτό αφορά μόνο όσους το χρησιμοποιούν από  κινητό, άρα βλέπουν το περιεχόμενο των συνδέσμων στον mobile browser του.

Τα «κατά λάθος κλικ» μόνο κακό θα κάνουν στη σχέση ενός χρήστη με μία σελίδα.

Αν αυτά πληθύνουν σημαντικά, τότε το Facebook θα αρχίσει να κόβει πόντους γενικώς από τη σχετική δημοσίευση και ενδεχομένως και τη σελίδα. Η δε ποικιλία αφορά το περιεχόμενο από διαφορετικές πηγές (χρήστες, σελίδες) που βλέπει κάποιος στο timeline του.

Έρευνες έχουν δείξει ότι στους χρήστες αρέσει να βλέπουν ποικιλία ξεχωριστού περιεχομένου, κάτι που ενδεχομένως να ζημιώσει τις σελίδες που ανεβάζουν links και ενημερώσεις back to back.

Ο αλγόριθμος του Facebook αλλάζει διαρκώς, στην προσπάθεια του να προσφέρει στους χρήστες περιεχόμενο που θα τους κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο συνδεδεμένους σε αυτό.

Οι αλλαγές που αναφέραμε είναι από τις σημαντικότερες που έχει δει το Facebook μέσα στο 2016.


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ