Μια έκθεση με... οικιακά αντικείμενα

Επιστρέφει ξανά στη βάση της, τη Λευκωσία, η Μίριαμ, με την εξαίρετη ζωγραφική της. 

 


Article featured image
Article featured image

Όπως και να δει κάποιος την τέχνη, η μπογιά και τα πινέλα και το πιο απλό καθημερινό αντικείμενο ή θέμα, παίρνει στα χέρια της μια άλλη εικαστική διάσταση και οδηγεί τον θεατή σε νέα μονοπάτια που ποτέ δεν είχε υποψιαστεί.

Πότε αναγνωρίζουμε την ύπαρξη ενός αντικειμένου;  Πότε γίνεται μέρος της ζωής μας; Όταν το χρησιμοποιούμε κάθε μέρα, όταν το σπάζουμε, το επιδιορθώνουμε, το κρατάμε, το πλένουμε; Μήπως αποκαλύπτουν ένα στοιχείο μιας προσωπικής ιστορίας της ίδιας της ζωή μας;

Τα πιο πρόσφατα έργα της Μίριαμ, θέτουν ερωτήματα σχετικά με την επιρροή που  τα οικιακά αντικείμενα ασκούν πάνω στην αίσθηση του ποιοι είμαστε και πως ζούμε.

Στα προηγούμενα της έργα, η Μίριαμ χρησιμοποίησε αντικείμενα για να περιγράψει ανθρώπους και τη ζωή τους. Η νέα της δουλεία δεν περιγράφει ένα συγκεκριμένο άτομο, αλλά μιλάει στο κάθε άτομο προσωπικά μεταφέροντας τον σε ένα ταξίδι περισυλλογής που σχετίζεται με τον δικό του καθημερινό ρυθμό ζωής.

Το φλιτζάνι είναι το πιο εμφανές αντικείμενο στα νέα έργα της Μίριαμ. Ένα μικρό δοχείο το οποίο κρατάμε, πλένουμε και αγγίζουμε με το στόμα μας, πολλές φορές κατά την διάρκεια της ημέρας.

 



 

Η Μίριαμ αναγκάζεται να ζωγραφίζει αυτά τα  οικιακά αντικείμενα και να επαναλαμβάνει το διακοσμητικό σχέδιο τους.

Τη νέα δουλειά της Μίριαμ «Οικιακά Τοπία» θα εγκαινιάσει η κα Ρίτα Σεβέρη  από το Ίδρυμα Cvar (Centre of Visual Arts & Research), την Παρασκευή, 27 Μαΐου, στις 20.00.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο, 11 Ιουνίου.

Ώρες λειτουργείας: 10.30-13.00 &17.00-20.00 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ