Απ' ευθείας πτήσεις Ζυρίχη-Λάρνακα χάρη στην Edelweis

Article featured image
Article featured image

Το πρόβλημα της προσβασιμότητας στην Κύπρο, που αποτελεί σημαντικό παράγοντα μη καθόδου μεγάλου αριθμού τουριστών από την Κεντρική Ευρώπη, επιχειρεί να λύσει σταδιακά ο ΚΟΤ αλλά και άλλοι τουριστικοί και οικονομικοί φορείς της χώρας.

Πιο πρόσφατη συμφωνία αφορά την ελβετική, αεροπορική εταιρεία Edelweis η οποία από τον ερχόμενο Νοέμβριο θα πραγματοποιεί τακτικά δρομολόγια συνδέοντας απευθείας Ζυρίχη και Λάρνακα. Ο στόχος του χειμερινού τουρισμού και ο πόλεμος που δίνεται κατά της εποχικότητας του τουριστικού ρεύματος φέρνει -σταδιακά- αποτελέσματα.

Τονίζεται ότι η ελβετική εταιρεία διαθέτει εφτά αεροσκάφη και προγραμματίζει τον ερχόμενο χειμώνα να μεταφέρει μερικές δεκάδες χιλιάδες επιβατών στην Κύπρο, ως αρχή της συνεργασίας της με την Κύπρο. Από την ελβετική αγορά, όπου λειτουργεί και γραφείο αντιπροσωπείας του ΚΟΤ έφτασαν το 2013 πέραν των 42 χιλιάδων επισκεπτών.

Ενδιαφέρον και από Γερμανούς

Την ίδια ώρα οι προσπάθειες για «άνοιγμα» της μεγάλης, γερμανικής αγοράς εντείνονται και μάλιστα φαίνεται να έχουν αποτελέσματα, αφού γερμανικές αεροπορικές προγραμματίζουν επίσης να ξεκινήσουν δρομολόγια από και προς την Κύπρο τον επόμενο χειμώνα. Νεότερα αναμένονται εντός των επόμενων εβδομάδων, ενώ πληροφορίες του INBusinessNews αναφέρουν πως τουλάχιστον δύο γερμανικές εταιρείες θα ανακοινώσουν δρομολόγια για Κύπρο.

Θα πρέπει μάλιστα να αναφερθεί ότι το ενδιαφέρον προκύπτει για σύνδεση Λάρνακας και Πάφου με περιφερειακά αεροδρόμια και πόλεις της Γερμανίας, κάτι που τουριστικοί κύκλοι αξιολογούν ως θετικό στοιχείο στην εκστρατεία προσέλκυσης γερμανών επισκεπτών. Αεροδρόμια με χαμηλότερη επιβατική κίνηση έχουν και λιγότερες τουριστικές επιλογές και η Κύπρος δύναται να δώσει μια επιπλέον, τουριστική λύση εάν και εφόσον βεβαίως είναι ελκυστικά και τα πακέτα ξενοδόχων αλλά και πολιτείας για τις αεροπορικές.

Σημειώνεται πάντως, ότι το 2013 η Κύπρος εξασφάλισε από τη Γερμανία 88 χιλιάδες τουρίστες, αριθμός ιδιαίτερα χαμηλός εάν αναλογιστεί κανείς πως η γερμανική αγορά διακινεί πέραν των 40 εκ. τουριστών ετησίως. Παράλληλα, ο αριθμός Γερμανών τουριστών είναι κάπου κοντά στο 10% από το σύνολο των Βρετανών που έρχονται στην Κύπρο.


Πηγή: In Business

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ