Ο στρατός κατέλαβε την εξουσία στην Τουρκία με πραξικόπημα

Με στρατιωτικές δυνάμεις και άρματα, ο τουρκικός στρατός -δεύτερος μεγαλύτερος μετά τις ΗΠΑ, κατέλαβε την εξουσία στην χώρα με πραξικόπημα. Αυτό είναι το τέταρτο πραξικόπημα στην ιστορία της σύγχρονης Τουρκίας. 

 


Article featured image
Article featured image

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Τουρκίας, ανακοίνωσε επίσημα πώς «Έχουμε τον έλεγχο της χώρας», με τον Ερτογάν – ο οποίος δεν είναι ξεκάθαρο το που ακριβώς βρίσκεται, να καλεί τον κόσμο μέσω Face Time να αντισταθεί και ότι η Δημοκρατία θα αποκατασταθεί. Νωρίτερα ανακοίνωσε πώς «Οι δυνάμεις μας θα χρησιμοποιήσουν βία ενάντια στη βία». 

Η Τουρκική κρατική τηλεόραση έχει καταληφθεί από το στρατό, και όλα τα social media, έχουν μπλοκαριστεί ενώ ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, είναι όμηρος μίας μικρής ομάδας πραξικοπηματιών, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατογλού. 

Το ΑΚP, το κυβερνών κόμμα καλεί τον κόσμο να βγει έξω στους δρόμους, την ίδια στιγμή που φιλοκυβερνητικά μέσα αναφέρουν πώς ο Ερτογάν είναι ασφαλής.  Πληροφορίες κάνουν λόγο και για έκρηξη σε κέντρο εκπαίδευσης των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στην Άγκυρα. 

- Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πώς σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Κων/λης, τη Μπαγντάτ Τζαντεσί, κυκλοφορούν τανκς στο δρόμο.

- Ελικόπτερα πετούν χαμηλά, με ένα εξ αυτών να ρίχνει πυρά στο αρχηγείο των Ενόπλων Δυνάμεων στην Άγκυρα.

- Πλήθος κόσμου, συρρέει σε βενζινάδικα και ATM για προμήθειες, με τα προξενία να καλούν τον κόσμο να παραμείνει στα σπίτια του. 

- Το CNN Turk μετέδωσε ότι αναμένεται διάγγελμα του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

- Μέσω της κρατικής τηλεόρασης ο επικεφαλής του τουρκικού στρατού, ανακοίνωσε πώς υπάρχει απαγορευτικό μετακίνησης και κανένας δεν επιτρέπεται να κυκλοφορεί στους δρόμους. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ