Φθινοπωρινό τοπίο για την Κύπρο

Ασθενής εποχική χαμηλή πίεση και δυτικό ρεύμα αέρα επηρεάζουν την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

 


Article featured image
Article featured image

Τοπικά θα παρατηρούνται λίγες χαμηλές και μέσες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι κυρίως δυτικοί 2-4 μποφόρ και στα νότια και δυτικά παράλια το απόγευμα μέτριοι ως ισχυροί 4-5 μποφόρ με τις ριπές να φτάνουν για λίγο τα 6 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, 29 βαθμούς έως 33 βαθμούς στα παράλια και στους 20 βαθμούς στην χιονίστρα. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τις αυγινές ώρες τοπικά, θα εμφανιστεί χαμηλή νέφωση. 

Τρίτη και την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες μόνο νεφώσεις στα ορεινά, τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο κατά περίπου 1 βαθμό. 

Την Πέμπτη και την Παρασκευή η περιοχή μας θα αρχίσει να επηρεάζεται από ασταθείς αέριες μάζες. Ο καιρός θα είναι στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος, αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται στα ορεινά τις απογευματινές ώρες, δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Η θερμοκρασία σημειώνει περαιτέρω μικρή άνοδο σε σχέση με την Τετάρτη. 

Το Σαββατοκύριακο η περιοχή μας θα επηρεάζεται από εποχική χαμηλή πίεση και ασταθείς αέριες μάζες. Μετά την διάλυση της πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης ο καιρός θα καταστεί στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται στα ορεινά και στο εσωτερικό τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Πτώση της θερμοκρασίας



Για συνεχή ενημέρωση μπείτε στο www.kitasweather.com

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ