«A City Seeking its Bodies» στον ΘΟΚ

Σε έναν διάλογο ανάμεσα σε διάφορες φόρμες, η χορογράφος και σκηνοθέτης Alexandra Waierstall, ο συνθέτης και πιανίστας HAUSCHKA -γνωστός και ως Volker Bertelmann-, η εικαστικός Μαριάννα Χριστοφίδου και οι χορευτές, εξερευνούν τη σχέση ανάμεσα σε διάφορες έννοιες.

 


Article featured image
Article featured image

Μερικές από τις έννοιες αυτές είναι, ο άνθρωπος και το περιβάλλον, η πρόοδος και τα όρια της πολιτιστικής ανάπτυξης, η οικολογία και η χορογραφία, η αρχαιολογία και η μελλοντική ουτοπία, το ορατό και το αόρατο.

Η παράσταση «A City Seeking its Bodies» (Μια πόλη αναζητεί τα σώματα της) προσπαθεί να δώσει υπόσταση σε μέρη εγκαταλελειμμένα, να αποκαλύψει ό,τι έχει κρυφτεί, να δημιουργήσει συνέχεια, μετατροπή και διακοπή.

Αυτό το κομμάτι δημιουργεί έναν ουτοπικό χώρο σαν ποίηση, μια συμβίωση ανάμεσα στους ανθρώπους και στο περιβάλλον.

Σαν ένα μινιμαλιστικό κομμάτι επιστημονικής φαντασίας – η παράσταση κινείται σε μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στη μυθοπλασία και την πραγματικότητα.

Οι χορευτές δρουν ως προφήτες που υφαίνουν το μέλλον και, κινώντας σκέψεις και συναισθήματα, οδηγούν το θεατή σε μια εναλλακτική πραγματικότητα, σε ένα διαφορετικό και απρόβλεπτο μέλλον, που συνυπάρχει με το παρόν μας.

 

Συντελεστές:

Χορογραφία, Ιδέα: Alexandra Waierstall

Μουσική Σύνθεση: HAUSCHKA

Χορεύουν: Dani Brown, Evangelia Randou, Harry Koushos, Eldad Ben Sasson, Damien Fournier, Renan Martins

Βίντεο: Marianna Christofides

Σχεδιασμός Φωτισμού: Ansgar Kluge

Κοστούμια, Σκηνικά: Alexandra Waierstall, Horst Waierstall

Διεύθυνση Παραγωγής: Alexandra Waierstall, Judith Jaeger, Γιάγκος Χατζηγιάννης

Πρόκειται για μια παράσταση βασισμένη σε ήχο και κίνηση της Alexandra Waierstall που προβάλλεται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου.

Η παράσταση θα προβληθεί στην Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης στο ΘΟΚ, στη Λευκωσία και όλες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 20.30.



Πληροφορίες και Εισιτήρια:

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο του Φεστιβάλ 70002212.

Εισιτήρια στα περίπτερα SOEASY παγκύπρια, στα περίπτερα TIMEOUT στην Πάφο και In N Out στο Παραλίμνι, στα καταστήματα MUSICAL PARADISE και ηλεκτρονικά στο www.soldoutticketbox.com

Τιμές Εισιτηρίων: €10 / €5 μειωμένο

Δικαιούχοι μειωμένων εισιτηρίων είναι μαθητές, στρατιώτες, φοιτητές, συνταξιούχοι μετά την παρουσίαση ταυτότητας. Άτομα με αναπηρία δικαιούνται δωρεάν είσοδο.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ