Κακοκαιρία με πλημμύρες στην Ελλάδα και στην Κύπρο καλοκαίρι

Το φονικό σύστημα κακοκαιρίας που επηρεάζει την κεντρική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια παραμένει στις εκεί περιοχές για τις επόμενες 2 – 3 μέρες, σιγά σιγά εξασθενεί.

 


Article featured image
Article featured image

Στην Ελλάδα αναμένεται επιδείνωση του καιρού σήμερα και απόψε, στις ήδη πληγείσες περιοχές (δυτική – κεντρική – βόρεια Ελλάδα). 

Πολύ ισχυρές και ακραίες καταιγίδες νοτιοδυτικά της Ελλάδας, θα προκαλέσουν νέες πλημμύρες τις επόμενες 24 ώρες. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι οι ίδιες που ήδη επλήγησαν από τις φονικές καταιγίδες τις προηγούμενες ημέρες. 

Το τελευταίο δίωρο έχουν καταγραφεί 13.000 αστραπές, λόγω του χαμηλού συστήματος κακοκαιρίας που επηρεάζει την Ελλάδα.

 



 

Αυτό το σύστημα κακοκαιρίας θα ευνοήσει την άνοδο των θερμών αέριων μαζών από την Β. Αφρική προς την ανατολική μεσόγειο (Κύπρο) τις επόμενες ημέρες, χωρίς να αποκλείεται αραιή σκόνη το Σάββατο. 

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με λίγες νεφώσεις στα ορεινά  το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 Bft. Η θερμοκρασία στους 36 βαθμούς στο εσωτερικό, 31 μέχρι 33 στα παράλια και 21 στην χιονίστρα. 

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Αύριο Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι αίθριος και πολύ θερμός για την εποχή. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή άνοδο στο εσωτερικό και θα φτάσει τους 39 βαθμούς το Σάββατο, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. 

Τα ποσοστά της υγρασίας θα είναι πολύ υψηλά, όλες τις ημέρες και κυρίως στα παράλια. Από την Κυριακή το απόγευμα και τη Δευτέρα την περιοχή αρχίζει να επηρεάζει πιο δροσερό ρεύμα αέρα και προς το τέλος της εβδομάδας, αναμένονται τοπικές βροχές.



Για συνεχή ενημέρωση στο kitasweather.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ