Εγκληματικότητα, ξύλο και συλλήψεις στην τουριστική Γερμασόγειας

«Είναι Παρασκευή, η ώρα έχει πάει 11 και στην τουριστική περιοχή της Γερμασόγειας δεν κινούνται παρά μόνο οι ιδιοκτήτες των κέντρων, τα γκαρσόνια, μετρημένοι τουρίστες κάποιας ηλικίας και μερικές οικογένειες ξένων, που τα ωράρια τους είναι περιορισμένα λόγω των παιδιών».

 


Article featured image
Article featured image

Όσοι έζησαν τη Γερμασόγεια τη δεκαετία του ’90, σίγουρα θυμούνται τα ξενύχτια, τις θρυλικές δισκοθήκες και pub, αλλά και τους άγριους καυγάδες, τους μεθυσμένους τουρίστες και ντόπιους να επιδίδονται σε ένα παιχνίδι δύναμης και εξουσίας. 

Από την άλλη ήταν και η εγκληματικότητα. Τα ναρκωτικά έδιναν κι’ έπαιρναν, ενώ η αστυνομία προσπαθούσε να συμμαζέψει το χάος. 

Σ’ ένα εκτενές ρεπορτάζ του «Περιοδικού» το 1996, 20 χρόνια πριν, σκιαγραφείται η άσχημη κατάσταση που επικρατούσε στην περιοχή την περίοδο εκείνη, παρουσιάζοντας όλες τις πτυχές του προβλήματος. 

«Κάθε τόσο κάνουν την εμφάνιση τους ομαδικά, 15χρονα με μηχανάκια που φροντίζουν να μην περάσουν απαρατήρητοι. Πράγμα το οποίο πετυχαίνουν με τη μεγάλη ταχύτητα, το μαρσάρισμα, τις φωνές και τα κορναρίσματα. 

Οι ιδιοκτήτες που κάθονται άπρακτοι μαζί με τα γκαρσόνια και τις γκαρσόνες τους, οργίζονται. ‘Αυτοί προκαλούν όλα τα προβλήματα. Δημιουργούν φασαρίες, ενοχλούν τον κόσμο και χαλούν το όνομα της περιοχής. Εδώ τη θέλουμε την Αστυνομία για να τους βάλει σε τάξη. Στα μαγαζιά μας πάντως, αποφεύγουμε να τους βάζουμε’».

Η ΜΜΑΔ έφτασε στην περιοχή λίγο μετά τα μεσάνυχτα, την ώρα που η κίνηση άρχισε να πυκνώνει. Από την αρχή φάνηκε πώς η βραδιά θα ήταν δύσκολη και γεμάτη περιπέτεια, τότε ήταν που άλλαξε η Γερμασόγεια όψη και τα πράγματα άρχισαν πραγματικά να αγριεύουν. 

«Μετά τις 2 τα ξημερώματα, τα πράγματα είχαν αγριέψει τόσο πολύ, που το αστυνομικό τμήμα γέμισε με πληγωμένους, ματωμένους, οργισμένους, κτυπημένους, θύματα και θύτες».





Διαβάστε το εκτενές ρεπορτάζ

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ