Εκδηλώσεις για να γνωρίσουμε τη Λευκωσία

Θέλεις να γνωρίσεις, να ανακαλύψεις και να χαρείς τη Λευκωσία;

 


Article featured image
Article featured image

Τώρα μπορείς, μέσα από τις διάφορες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει δωρεάν ξεναγήσεις σε μουσεία της Λευκωσίας, μια ξενάγηση με το λεωφορείο στην εκτός των τειχών Λευκωσία και δύο περιπάτους με την καθοδήγηση ξεναγών, μια στην περιοχή Ερμού/Τακτακαλά/Χρυσαλινιώτισσα και μια στην παλιά Λευκωσία.

Θα προσφερθεί επίσης ειδική ξενάγηση για άτομα με ειδικές ανάγκες ή κινητικά προβλήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα υπάρχουν κατά τη διάρκεια της ημέρας λεωφορεία που θα μεταφέρουν τον κόσμο από και προς τα μουσεία, χωρίς οποιαδήποτε χρέωση, ενώ όλες οι ξεναγήσεις αλλά και η είσοδος στα μουσεία εκείνη τη μέρα, είναι δωρεάν.

Οι ξεναγήσεις θα ξεκινούν από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας όπου θα γίνει και αναβίωση παραδοσιακών λαϊκών τεχνών από τεχνίτες του Κέντρου Κυπριακής Χειροτεχνίας παρέχοντας στον κόσμο μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσει και να δει από κοντά τέχνες και πρακτικές του παρελθόντος.

Στο χώρο του Πολυδύναμου Κέντρου θα λειτουργεί κατά τη διάρκεια της ημέρας η αγορά City Markets, με χειροποίητα προϊόντα, ιδιαίτερες κατασκευές, φαγώσιμα, ποτά και δραστηριότητες για παιδιά.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας και θα ξεκινήσουν από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 5 το απόγευμα.

Χορηγός επικοινωνίας είναι το Συγκρότημα ΔΙΑΣ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 22889704.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ