«Η Ωραία Κοιμωμένη» του Σαρλ Περώ από το Θέατρο Λέξη

Μπορεί η αγάπη να επιδράσει λυτρωτικά και να εναρμονίσει τις ψυχές των ανθρώπων; Ένα φιλί έχει άραγε τη δύναμη να αναιρέσει ένα μεγάλο κακό;

 


Article featured image
Article featured image

Τα ερωτήματα αυτά απαντώνται στο υπέροχο παραμύθι «Η Ωραία Κοιμωμένη» (1697) του σπουδαίου γάλλου παραμυθά Σαρλ Περώ, που ανεβάζει για τη φετινή σεζόν (2016-2017) το Θέατρο ΛΕΞΗ του Γιώργου Τσιάκκα. 

Με την ευφάνταστη σκηνοθεσία του Χρίστου Νικολάου και μέσα από τη φρέσκια και σύγχρονη διασκευή του Σταύρου Σταύρου ένα από τα διασημότερα παραμύθια όλων των εποχών μεταφέρεται ξανά στη σκηνή για να συναρπάσει μικρούς και μεγάλους -γιατί η δύναμη της αγάπης είναι υπόθεση όλων. 

Η «Ωραία Κοιμωμένη», το διαχρονικό αυτό παραμύθι, εστιάζει στην αέναη σύγκρουση των δύο δυνάμεων, του καλού που αντιπροσωπεύει η γλυκιά νεράιδα και του κακού που αντιπροσωπεύει η θυμωμένη μάγισσα. Το έργο έχει προσαρμοστεί στη σημερινή εποχή και στον γνώριμο δικό μας «τόπο» χωρίς αυτό να αναιρεί ότι στη χώρα αυτή κατοικούν νεράιδες και πρίγκιπες και οι ιστορίες έχουν πάντα καλό τέλος. 

Ένα μιούζικαλ-κωμωδία, με πολύ γέλιο, τραγούδι, χορό και συγκινήσεις. Μια ιστορία με κινδύνους αλλά και θάρρος, που τελικά έχει αίσιο τέλος χάρη στη δύναμη της αγάπης. 

Η ιστορία της πανέμορφης πριγκίπισσας Αυγής εκτυλίσσεται και ζωντανεύει μέσα από τη μουσική του Αντρέα Μιχαλόπουλου, τις μοναδικές χορογραφίες της Αντιγόνης Τασουρή που  πλαισιώνονται από 9 επαγγελματίες χορευτές και τα εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια της Σωσάννας Τομάζου. 

Στο ρόλο της Ωραίας πριγκίπισσας η Σαββίνα Γεωργίου, του πρίγκιπα ο Ανδρέας Κούτσουμπας, του Βασιλιά ο Παναγιώτης Κυριάκου, της μάγισσας η Στέλλα Φιλιππίδου, της νεράϊδας η Βασιλική Διαλυνά, ενώ στους ρόλους του υπηρετικού προσωπικού οι Ερμίνα Κυριαζή, Βασίλης Χαραλάμπους και Χρίστος Μάος.

Η πρεμιέρα του έργου θα γίνει το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016. Τακτικές παραστάσεις κάθε Σάββατο (στις 16:00) και Κυριακή (στις 11:00) στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, μέχρι και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016.  

Στη συνέχεια η παράσταση θα περιοδεύσει στη Λεμεσό και τη Λάρνακα.**



Συντελεστές:

Συγγραφέας: Σαρλ Περώ

Διασκευή έργου και στίχοι τραγουδιών: Σταύρος Σταύρου

Σκηνοθεσία: Χρίστος Νικολάου

Σκηνικά – Κοστούμια: Σωσάννα Τομάζου

Μουσική: Αντρέας Μιχαλόπουλος

Χορογραφίες*: Αντιγόνη Τασουρή

Φωτογράφιση: Παντελής Παναγιώτου

Σχεδιασμός Αφίσας: Μαρία Γρηγορίου

Κατασκευή σκηνικών: Νίκος Κουρτελλίδης

Οργάνωση Παραγωγής: Μαρία Παπαπέτρου

Παίζουν οι ηθοποιοί:  Ερμίνα Κυριαζή, Βασιλική Διαλυνά, Παναγιώτης Κυριάκου, Βασίλης Χαραλάμπους, Στέλλα Φιλιππίδου, Ανδρέας Κούτσουμπας, Σαββίνα Γεωργίου, Χρίστος Μάος

*Συμμετέχουν οι επαγγελματίες χορευτές: Χρίστος Μάος, Άντρεα Νικολάου, Πέρσια Γεωργίου, Αδαμαντίνη Κοσμά, Άντρια Παρασκευά, Στέφανη Ιωνίδου, Ελίνα Λοϊζου, Πολύκαρπος Σολωμού.



Παραστάσεις

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Σάββατο 15 Οκτωβρίου έως Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, 2016

Κάθε Σάββατο στις 16:00 και Κυριακή στις 11:00



Δημοτικό Θέατρο Λατσιών

Λεωφ. Γ. Κρανιδιώτη 57,  2235 Λατσιά

Τηλ. Κρατήσεων: 7000 0146

 www.soldouttickets.com.cy

Περίπτερα soeasy



**Οι ημερομηνίες για Λεμεσό και Λάρνακα θα ανακοινωθούν αργότερα.



Εισιτήρια: 10  ευρώ



*Ειδική προσφορά:

Τρίτεκνοι: Ένα (1) παιδί δωρεάν

Πολύτεκνοι: Δύο (2) παιδιά δωρεάν

*Με προκράτηση και αγορά των εισιτηρίων -με την επίδειξη κάρτας- στο ταμείο του θεάτρου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ