60 εικόνες από την Υπερειδική Διαδρομή Λευκωσίας

Ο αγώνας ξεκίνησε ακριβώς στις 16:16. Τα αφηνιασμένα αγωνιστικά αυτοκίνητα ένα-ένα περνούσαν μπροστά από τις εκατοντάδες θεατές που στάθηκαν περιμετρικά της 6,03 χιλιομέτρων διαδρομής στους κεντρικούς δρόμους της Λευκωσίας, ελεύθερης και κατεχόμενης.

 


Article featured image
Article featured image

Ενήλικες φίλοι του αθλήματος, οικογένειες με παιδιά, παρέες γυναικών, φανατικοί του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κόσμος που απλώς αντιλαμβάνεται την ομορφιά και τη σημαντικότητα ενός τέτοιου αγώνα, ο οποίος μεταδίδεται ζωντανά σε διάφορες γωνιές του πλανήτη, κατέβηκαν στη Λευκωσία το απόγευμα και απόλαυσαν θέαμα.

Φοβερές τελικές ταχύτητες, σπιναρίσματα στις στροφές, ένα εντυπωσιακό πήδημα (στο κέντρο του χώρου του παλιού νοσοκομείου) και φυσικά, παρατεταμένα χειροκροτήματα για τα μεγάλα ονόματα που ήρθαν από το εξωτερικό αλλά και για πολλά από τα κυπριακά πληρώματα, συνέθεσαν το παζλ της τρίτης συνεχούς Super Special Stage που πραγματοποιείται στη Λευκωσία, ενώνοντας έστω για μερικές ώρες τη μοιρασμένη μας πρωτεύουσα.

Εκεί βρέθηκε από νωρίς και η ομάδα της CITY αλλά και ο φωτογράφος Γιώργος Μιχαήλ, ο οποίος αποτύπωσε φωτογραφικά το event για λογαριασμό της City Free Press που ήταν και ο Χορηγός Επικοινωνίας της Super Special Stage.

 

 

Σταθερά πρώτος ο Ρώσος Alexey Lukyanuk

Ο Ρώσος οδηγός Alexey Lukyanuk στο τιμόνι ενός Ford Fiesta R5 εδραίωσε την πρωτοπορία του μετά το πέρας της δεύτερης μέρας του CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Ράλι Κύπρος. Στη δεύτερη θέση παραμένει ο πρωταθλητής Junior του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι, Γερμανός Marijan Griebel με Skoda Fabia R5 και στην τρίτη ο Λετονός Ralfs Sirmacis με επίσης Skoda Fabia R5.

Πρώτος στα κυπριακά πληρώματα παραμένει ο Χρίστος Δημοσθένους με συνοδηγό τον Πάμπο Λαό και αυτοκίνητο Mitsubishi Lancer Evo 9, ο οποίος υποχώρησε στην πέμπτη θέση της γενικής, μόλις επτά δευτερόλεπτα πίσω από τον τέταρτο David Botka στο τιμόνι ενός Citroen DS3. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις θέσεις 5 μέχρι 10 καταλαμβάνουν κυπριακά πληρώματα.

Ο Lukyanuk ήρθε στην Κύπρο με στόχο να πάρει τους βαθμούς ώστε να κατακτήσει τη δεύτερη θέση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι. Θέση την οποία διεκδικεί και ο Sirmacis, ο οποίος βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, δύο βαθμούς πίσω από τον Ρώσο.

 




 

#superspecialstage #Nicosia #citycenter #cyprusrally2016 #cityfreepress

A video posted by City Free Press (@cityfreepress) on




 

Το πρόγραμμα της Κυριακής

Ο αγώνας την Κυριακή περιλαμβάνει τέσσερις ειδικές διαδρομές μήκους 67.42 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Οι πρώτες δύο αποτελούν μια επανάληψη των διαδρομών της Παρασκευής. Πιο συγκεκριμένα η ειδική από το Σταυροβούνι στα Κλαυδιά θα διεξαχθεί στις 08:20 ενώ η ειδική από το Πετροφάνι στα Κελιά στις 08:58.

Οι δύο τελευταίες ειδικές διαδρομές θα αποτελέσουν την Love Cyprus Golden Stage. Ένας θεσμός που επιστρέφει στον Εθνικό μας αγώνα και θα προσφέρει συνολικά έπαθλα αξίας 60 χιλιάδων ευρώ στους νικητές. Η Love Cyprus Golden Stage 1 θα έχει μήκος 20.08 χιλιόμετρα και θα διεξαχθεί στις 11:36 ενώ στις 12:29 θα διεξαχθεί η Love Cyprus Golden Stage 2 μήκους14.50 χλμ. Το άθροισμα του χρόνου των δύο Love Cyprus Golden Stage θα αναδείξει και τους νικητές.

Στη συνέχεια τα πληρώματα θα κατευθυνθούν προς τη ράμπα του τερματισμού στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού (Μόλος) στις 15:00 όπου θα ολοκληρωθεί και η τριήμερη μάχη με το χρόνο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ