Ευρωπαϊκές βραδιές κινηματογράφου στη Λευκωσία

Το τετραήμερο φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο «Σπίτι της Συνεργασίας».

 


Article featured image
Article featured image

Μια διοργάνωση του Europe Direct Information Centre (EDIC), Λευκωσίας, το οποίο θα περιλαμβάνει ταινίες από διάφορες χώρες που επικεντρώνονται σε συγκεκριμένες θεματικές ενότητες που προβληματίζουν τους ανθρώπους στην Κύπρο και τη γύρω περιοχή.

Κάθε βραδιά της διοργάνωσης, εκτός από προβολές θα γίνονται και συζητήσεις πάνελ με προσκεκλημένους αντιπροσώπους από Μη-Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς αυτούς στην Κύπρο.

Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει την 23 Νοεμβρίου, μέρα Τετάρτη, με την θεματική ενότητα «Μετανάστευση και Δικαιώματα των Προσφύγων».

Οι ταινίες που θα προβληθούν την ημέρα αυτή είναι η ταινία μικρού μήκους «Malak and the Boat» και το ντοκιμαντέρ «On the Bride’s Side»



Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις όσον αφορά το θέμα «Νεολαία και Ανεργία».

Οι ταινίες συμπεριλαμβάνουν την μικρού μήκους ερασιτεχνική ταινία «Together above the Borders», η οποία γυρίστηκε στην Κύπρο και έχει λάβει το βραβείο της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας νέων (European Voluntary Service), καθώς και την ταινία «The Edukators», η οποία θα προβληθεί σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Γκαίτε Λευκωσίας.

 



Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, η συζήτηση θα επικεντρωθεί στο θέμα «Εξτρεμισμός». Οι ταινίες για τη βραδιά είναι η μικρού μήκους ταινία «Escaping Extremism» και το ντοκιμαντέρ «Holy Wars», το οποίο δίνει μια διαφορετική και μοναδική απεικόνιση του φαινομένου του θρησκευτικού εξτρεμισμού.



Το φεστιβάλ θα κλείσει την Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, με τη θεματική ονόματα «Δικαιώματα της Γυναίκας».

Οι ταινίες για τη βραδιά είναι η μικρού μήκους ταινία «Karsiliksiz | Insufficient», από την Κύπρια σκηνοθέτη Rahme Veziroglu και την ταινία Hand's On: Women, Climate, Change, Wrong Time - Wrong Place, η οποία πραγματεύεται τον θετικό ρόλο που έχουν η γυναίκες στην καταπολέμηση της παγκόσμιας οικολογικής καταστροφής.

 

Όλες οι προβολές θα ξεκινήσουν ώρα 19:00. Η είσοδος καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ είναι δωρεάν. Όλες οι ταινίες θα προβληθούν με αγγλικούς  υπότιτλους.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με: europedirectnicosia@home4cooperation.info

Τηλ: 00357 22445740/ 00905488345740

Ιστοσελίδα: www.europedirectnicosia.eu


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ