Οι χαρακτήρες του Star Wars ψαρεύουν σ' ένα βαρετό αγροτικό τοπίο [κι αυτό είναι τέχνη]

Article featured image
Article featured image

Όλοι έχουμε αγοράσει από ταξίδια, από υπαίθρια παζάρια και από παλιατζίδικα αμφιβόλου αισθητικής πίνακες, οι οποίοι τις πιο πολλές φορές μένουν στα αζήτητα και τους τρώει η σκόνη.

 

Το ίδιο φαίνεται πως έκανε και ο Καναδός ζωγράφος David Irvine, μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον, αφού πλέον έχει υιοθετήσει τη φιλοσοφία «τα ‘σκουπίδια’ κάποιου μπορεί να είναι θησαυρός για κάποιον άλλον».

Ο Irvine αποφασίζει να επανασυστήσει με τον πιο pop τρόπο τους πίνακες που μάζευε όλα αυτά τα χρόνια, ζωγραφίζοντας πάνω τους ήρωες της σύγχρονης pop κουλτούρας των κόμικ, του κινηματογράφου, της λογοτεχνίας και της μουσικής.

Για παράδειγμα: ένα βαρετό αγροτικό τοπίο γίνεται το καλύτερο σκηνικό για μία ολοκαίνουρια Star Wars περιπέτεια, για μία απροσδόκητη πλευρά της ζωής του Bambi, ή ακόμα και για ένα χταπόδι που αποφάσισε να παίξει κουκλοθέατρο!

Όλα επιτρέπονται στον φανταστικό κόσμο του Καναδού καλλιτέχνη, εκτός από κάτι: η κάλυψη (όπου υπάρχει) του ονόματος του αρχικού ζωγράφου του κάθε παλιού πίνακα, αφού, εκ των πραγμάτων, αυτός έκανε τη μισή δουλειά.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ