Με ποια ταινία είχες κολλήσει όταν ήσουν παιδί;

Οχτώ ηθοποιοί και μία σκηνοθέτις θυμούνται την ταινία που τους σημάδεψε όταν ήταν παιδιά.

Με ποια ταινία είχες κολλήσει όταν ήσουν παιδί;

Οχτώ ηθοποιοί και μία σκηνοθέτις θυμούνται την ταινία που τους σημάδεψε όταν ήταν παιδιά.

Article featured image
Article featured image

Αλήθεια, πόσες ώρες πέρασες μπροστά στην οθόνη της τηλεόρασης, μικρός, παρακολουθώντας την αγαπημένη σου ταινία, με τη μητέρα σου να φωνάζει διαρκώς να απομακρυνθείς από την τηλεόραση γιατί θα «πειράξει» τα μάτια σου;

Και πόσες στιγμές ένιωσες ένα με τους αγαπημένους σου κινηματογραφικούς ήρωες, κάνοντας τα πάντα για να τους μοιάσεις, χωρίς επιτυχία τις περισσότερες φορές;

Όλοι μας, λίγο ή πολύ, έχουμε συνδέσει την παιδική μας ηλικία με μία ταινία που μας σημάδεψε και μέχρι σήμερα μας ξυπνά μια γλυκιά νοσταλγία ταξιδεύοντάς μας πίσω σ’ εκείνα τα χρόνια. Αυτές τις όμορφες και γλυκιές αναμνήσεις προσπαθήσαμε να ξυπνήσουμε ζητώντας από 8 ηθοποιούς και 1 σκηνοθέτη να θυμηθούν και να μας πουν την αγαπημένη ταινία των παιδικών τους χρόνων.

doubtfire_hed.jpg


***Αφορμή για το άρθρο ήταν το «Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες για Παιδιά και Νέους» το οποίο για 5η χρονιά δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν τον παγκόσμιο κινηματογράφο, να συμμετάσχουν σε εργαστήρια με αξιόλογους εκπαιδευτές και να έρθουν σε επαφή με ολόκληρη της διαδικασία παραγωγής μιας ταινίας μέχρι και την προβολή της στη μεγάλη οθόνη.


Η αγαπημένη μου ταινία ήταν το Lion King. Θυμάμαι να το παρακολουθώ με τον αδερφό μου και τον ξάδερφο μου, να τραγουδάω τα τραγούδια και να ξέρω τις ατάκες απ' έξω. Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετούσα κάθε φορά τον Μουφάσα. Hakuna Matata, τι υπέροχη φράση!
Κώστας Συλβέστρος, Ηθοποιός/Σκηνοθέτης


Η Μελωδία της Ευτυχίας. Την έβλεπα με τις ώρες. Σε επανάληψη. Τραγουδούσα χωρίς να ξέρω τους στίχους και έκανα και τα χορευτικά.
Νίκη Δραγούμη, Ηθοποιός

Η-ΜΕΛΩΔΙΑ-ΤΗΣ-ΕΥΤΥΧΙΑΣ.jpg


Ο Κόκκινος Κουρσάρος με τον Μπάρτ Λάνκαστερ, εκεί στο Κερατσίνι του Πειραιά, όπου και μεγάλωσα.

Παναγιώτης Μπουγιούρης, Ηθοποιός


Το Jumanji! Αυτό που θυμάμαι ήταν το «σπάσιμο» όταν έβαζες την κασέττα στο βίντεο και ήταν στο τέλος άρα έπρεπε να περιμένεις να γυρίσει από την αρχή, αποφασισμένη ότι μόλις τελειώσει θα τη γυρίσεις και πάλι πίσω για να είναι έτοιμη για την επόμενη φορά! Πράγμα που βεβαίως πότε δεν έκανες

Μαρίνα Mανδρή, Ηθοποιός


jumanji_main.jpg

Ήταν μια περίοδος, θυμάμαι, που βλέπαμε ταινίες με θέμα τον πόλεμο. Μετά βγαίναμε στις αλάνες, χωριζόμασταν σε «καλούς – κακούς» και με αυτοσχέδια όπλα, μιμούμασταν όσα βλέπαμε στις ταινίες. Το παιχνίδι τέλειωνε άδοξα, όταν έσπαγε κάποιο τζάμι. Ποτέ όταν χτυπούσε κάποιος, αυτό ήταν μέρος του «πολέμου».

Μαριάννα Σάντη, Ηθοποιός


Star Wars, the Empire Strikes Back. Να παίζουμε, τότε, παιδιά με τους φίλους μας έξω μέχρι αργά το βράδυ.

Ανδρέα Τσέλεπος, Ηθοποιός

disney-LKD0NNG1_2017-Full-Image_GalleryBackground-en-US-1500591656265._RI_SX940_.jpg


Η ταινία που θυμάμαι ότι μου άρεσε, όταν ήμουν μικρός, ήταν η «Miss Doubtfire» με τον αγαπημένο Ρόμπι Ουίλιαμς. Ήταν από τις ταινίες που με σημάδεψαν αφού όποτε προβαλλόταν στην τηλεόραση, δεν έχανα ευκαιρία να την ξαναδώ. Κάθε φορά που την έβλεπα ήταν σαν την πρώτη. Λαχτάρα. Με έκανε, στην ηλικία περίπου των δέκα, να θέλω να γίνω ηθοποιός, συγκεκριμένα κωμικός. Να κάνω δηλαδή τους άλλους να γελάνε.

Γιάννης Μίνως, Ηθοποιός


swtitle.jpg


Τα Σαγόνια του Καρχαρία. Θυμάμαι να θέλω να βρεθώ δίπλα από ένα καρχαρία μεγάλο και να τον αγκαλιάσω. Από τότε τους λατρεύω.

Νιόβη Χαραλάμπους, Ηθοποιός


Θυμάμαι ότι δεν μπορούσα με τίποτα να ξεπεράσω το θάνατο του Μουσάφα από το The Lion King. Εκείνη η ταινία με είχε σημαδέψει.

Εβίτα Ιωάννου, Σκηνοθέτις

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ