«Σε περίπτωση που διαβάζεις αυτό το ποστ θα ήθελα να σου πω ότι αυτό που έκανες είναι παράνομο»

Η γνωστή ηθοποιός Μαργαρίτα Ζαχαρίου μόλις προχώρησε σε μια ανάρτηση που μάς αφορά όλους.

Article featured image
Article featured image

Η ηθοποιός Μαργαρίτα Ζαχαρίου, η οποία αυτήν την περίοδο συμμετέχει στην παράσταση «1984» -μια τολμηρή διασκευή τού ομώνυμου εμβληματικού μυθιστορήματος του Τζορτζ Όργουελ- έκανε μια ανάρτηση, η οποία μάς αφορά όλους.

Στην παράσταση η ηθοποιός έχει μια γυμνή σκηνή με τον συμπρωταγωνιστή της, Ανδρέα Τσέλεπο, την οποία, όπως η κα Ζαχαρίου αναφέρει, μια θεατής έκρινε σωστό να βιντεοσκοπήσει. Στην ανάρτησή της, η ηθοποιός μιλά για την ελευθερία του ηθοποιού να εκθέτει το σώμα του στο θέατρο όπως ο ίδιος θέλει, αλλά και για τον σεβασμό που οφείλουν οι θεατές να δείχνουν προς το θεατρικό δρώμενο και τους ηθοποιούς που βρίσκονται επί σκηνής.


Αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Πληροφορήθηκα ότι στην παράσταση του “1984” την Τετάρτη στον ΘΟΚ μια θεατής θεώρησε καλή ιδέα να βγάλει το κινητό της και να βιντεοσκοπήσει τη γυμνή σκηνή που έχω με τον συνάδελφο μου. Το σώμα μας ως ηθοποιοί είναι δικό μας, το κάνουμε ό,τι θέλουμε και το εκθέτουμε όπως και όποτε θέλουμε. Αυτήν τη στιγμή επέλεξα να το εκθέσω στο θέατρο που είναι μια ζωντανή και εφήμερη τέχνη. Αν το κάνω στο σινεμά ή στην τηλεόραση έχεις δικαίωμα να το βλέπεις και να το αναπαράγεις όποτε θέλεις. Σε περίπτωση που διαβάζεις αυτό το ποστ θα ήθελα να σου πω ότι αυτό που έκανες είναι παράνομο και θα σε παρακαλούσα αν έχεις την παραμικρή ευθιξία να το διαγράψεις. Σ’ ευχαριστώ πολύ».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ